TV2 efter DMA-kritik: -Ingen spiller playback i år

lørdag d. 11. november 2017 kl: 15. 00 Af: Ritzau Fokus

Sidste år rejste sangeren Mads Langer en kritik mod Danish Music Awards, fordi kunstnerne ikke spillede live.

Når blandt andet Medina, Scarlett Pleasure, Kesi og Gilli går på scenen for at optræde lørdag ved Danish Music Awards (DMA), vil ingen af dem synge playback.

Det oplyser TV2 til Ritzau, der via mail har stillet DMA-redaktør Dorte Borregaard spørgsmål til, hvordan showet vil løbe af stablen med tanke på den kritik, sanger Mads Langer sidste år rettede mod prisuddelingen, fordi den tillod artisterne at synge playback.

– Vi har i år – som vi har gjort alle år – tilbudt, at man kan spille live, hvis man ønsker det, skriver Dorte Borregaard.

– Det vigtigste for os er, at de optrædende artister udkommer på bedste vis, og på den måde, hvor deres musik præsenteres bedst muligt. Nogen ønsker live, nogen ønsker singback, hvilket vil sige, at man synger live, men musikken er på track, fordi den er produceret til at blive afspillet således, forklarer hun.

Alle vil synge live

I år har alle kunstnerne bedt om at få lov at synge selv, fortæller hun.

– Jeg kan dog godt afsløre, at der ikke er nogen, der spiller playback i år. Det er ikke planen, så skal det da lige være, hvis en artist får halsbetændelse eller mister stemmen på dagen, og ikke kan synge overhovedet, skriver hun.

Kritikken, som Mads Langer rettede på sin facebookprofil mod sidste års show, lød blandt andet således:

– Mine tanker har kredset igen og igen rundt om det tankevækkende og absurde i, at det er på Sport 2016, at musikken er live, mens den på DMA er playback.

Mads Langer var junkie: Har været clean i snart et år

– Det er tilmed forventningen på DMA, at vi, der rent faktisk har øvet os mere end de berømte 10.000 timer, skal sidde og klappe i vores hænder og lade som om, vi synes, at det er fedt, når det ene efter det andet kønsløse playback-show spiller foran os.

– Og vi skal gud hjælpe mig også selv optræde playback, hvis vi kommer igennem nåleøjet og allernådigst får lov til at “optræde”, for som argumentet fra diverse instanser lyder: “Alle andre gør det også, så vi vil ikke risikere, at det lyder dårligt live”!” Men hallo!!! Hvis du ikke er god nok til at lave en god liveoptræden, så har du intet at gøre på DMA, skrev han.

Kommenterer Langers kritik

TV2 og IFPI (musikselskabernes brancheorganisation, red.), der står bag showet, kommenterede dengang Mads Langers kritik.

– Vi tager altid imod kritik, så vi kan blive bedre. Ikke mindst når det kommer fra en kapacitet som Mads Langer, lød det fra kommunikationschefen i IFPI, Lasse Lindholm.

– Det er dog ikke fair over for de optrædende artister at kalde DMA for et playback-show. Faktum er, at langt de fleste artister synger live til DMA, og sådan var det også ved sidste års show i Forum, sagde han.

Velkommen til, Medina: Nye naboer er rasende på sangstjernen

Showet løber af stablen i København lørdag den 11. november.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu