Dødsfald: ‘Guld Harald’ er død 73 år gammel

onsdag d. 12. august 2015 kl: 6. 43 Af: Berlingske Nyhedsbureau, BNB
 
Harald Nielsen - kendt som "Guld Harald", er død. Foto: Facebook.

Harald Nielsen – kendt som “Guld Harald”, er død. Foto: Facebook.

Den danske fodboldhelt, Harald Nielsen med det folkelige kælenavn, ‘Guld Harad’, er sovet ind efter længere tids sygdom. Det skriver Ritzau i følge TV2.

Til nyhedsbureauet siger Harald Nielsens enke, Rudi Nielsen, at hendes mand altid har været en figther, hvilket også kom til udtryk under hans længerevarende sygdom. Men til sidst måtte ‘Guld Harald’ altså give op.

Harald Nielsen var den første fodboldspiller i Danmark, der blev professionel spiller i udlandet. Det skete i 1961, hvor han året før under OL tilegnede sig kælenavnet, fordi han både før og under OL troede fuldt og fast på, at Danmark ville vinde guld. Det gjorde vi så ikke. Men en sølvmedalje blev det til, og ‘Guld Harald’ var OL turneringens topscorer.

Præsident er pludselig død

Hans indsats under OL gjorde også,at han året efter blev kåret til årets fodboldspiller i Danmark og solgt til den italienske klub Bologna.

Stor succes i Italien

‘Guld Harald’ blev en stor succes i støvlelandet, hvor italienerne elskede ham for de mange mål og ikke mindst for at føre klubben til at vinde mesterskabet i 1964.

Klublegende er pludseligt død: Fodboldverdenen er i sorg

Udover at være en succes på grønsværen var Harald Nielsen også en succes på det store lærred. I 1961 medvirkede han i en af de populære ‘Far til fire’ film, ‘Far til fire med fuld musik. Det skulle vise sig at blive Harald Nielsens lykke. Det var nemlig under optagelserne, han mødte Rudi Hansen, der spillede ‘Mie’ i filmene. Selv om hun var purung, blev parret stormende forelsket. Og i 1963 giftede de sig og Rudi Nielsen flyttede til Italien.

Efter fodboldkarrieren sluttede i 1970 oprettede parret et firma, der importerede italienske lædervarer til Skandinavien. Men Harald Nielsens hjerte bankede stadig for fodbolden. Og det er faktisk Harald Nielsen de danske, professionelle fodboldspillere kan takke for, at der bliver spillet professionel fodbold i Danmark. Det var nemlig Harald Nielsen der skubbede på, så DBU tilbage i 1978 indførte den professionelle fodbold i Danmark.

Del din kommentar

Forsiden lige nu