Dødsfald under indspilningerne: Robyn udsatte album

fredag d. 24. juli 2015 kl: 15. 00 Af: Ritzau Fokus
 
Robyn optrådte på sidste års Nortside Festival med sine norske kolleger Röyksopp.

Robyn optrådte på sidste års Nortside Festival med sine norske kolleger Röyksopp. Foto: GREGERS TYCHO/POLFOTO

Den svenske sangerinde Robyn har kæmpet en hård kamp for at færdiggøre sit kommende album.

Det er efterhånden et stykke tid siden, der har været nye fra svenske Robyn. Senest overraskede hun i 2010 med en trilogi af et mesterværk, hvor hun over seks måneder udsendte tre album under titlen “Body Talk”. Nu er der gået fem år, og den isblonde sangerinde er igen aktuel med nyt solomateriale.

Men vejen til det nye album har været hård for sangerinden. Undervejs i indspilningerne fik Robyns mentor og samarbejdspartner på albummet, DJ’en Christian Falk, nemlig konstateret kræft, og i 2014 tabte han kampen til sygdommen.

Verdensstjerne indtager københavnsk natklub

– Han lærte mig så meget om musik. Han begyndte som punk-bassist og gik så over til housemusik i 80’erne og 90’erne, og derfra bevægede han sig over til hip hop og al mulig slags musik. Han var ud over det hele, fortæller Robyn i et interview med BBC.

Christian Falk fik konstateret kræft i bugspytkirtlen som 52-årig, og da diagnosen blev stillet, gik det desværre hurtigt ned ad bakke for Robyns ven og mentor.

– Vi blev ved med at arbejde så meget, som vi kunne. Men selvfølgelig da han… ved slutningen af hans… hans kamp mod kræft, der blev det rigtig svært at være i studiet, fortæller den 36-årige sangerinde om den hårde tid og arbejdet med det nye album.

– Vi blev ved med at spille ting for ham helt til slutningen. Vi miksede den første sang to måneder før han døde, siger Robyn.

Da den 52-årige DJ og producer døde, røg lysten til albummet også. Robyn vidste, at albummet nok skulle blive færdigt, men det skulle have lov at tage tid. Da hun endelig vendte tilbage til studiet for at færdiggøre albummet, var Christian Falks instruktioner stadig lagret i filerne.

– Det var mærkeligt. Faderne på mikserpulten bevægede sig op og ned – som om han stadig var der, forklarer den svenske sangerinde om den spøgelsesagtige oplevelse.

Arbejdet med albummet har været mere hårdt end sædvanligt, men det har også været en helende oplevelse, fortæller “Handle Me”-sangerinden.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu