Dopingsag sendte Riis ud i depression

mandag d. 30. september 2013 kl: 18. 21 Af: Ritzau Fokus
 

- Han havde ikke lyst til andet end at ligge i sin seng. Det var vel en form for depression, siger Anne Dorthe Tanderup. Foto:

Nu kan du købe Bjarne Riis' Vejle-villa med million-rabat

Dopingsagen mod Alberto Contador tog så hårdt på Bjarne Riis, at han lå i sengen i flere dage, fortæller Anne Dorthe Tanderup.

For halvandet år siden lagde Bjarne Riis sig bag nedrullede gardiner.

Hans toprytter Alberto Contador havde fået en dopingkarantæne, og Riis’ cykelhold og livsværk var truet af lukning.

– Han havde ikke lyst til andet end at ligge i sin seng. Det var vel en form for depression, siger Anne Dorthe Tanderup i et interview med B.T.

Det gjorde hende ked af det at se sin mand have det på den måde.

– Men der kom også en styrke frem i mig. Jeg blev nødt til at klare det hele – tage mig af børnene og sørge for, at de ikke forstyrrede ham. Sørge for, at alt var i orden og fjerne alle problemerne lige foran ham, siger den tidligere tophåndboldspiller.

Anne Dorthe Tanderup har siden 2006 boet i Lugano, 30 kilometer fra den italienske grænse sammen med Bjarne Riis og parrets fire drenge.

Hun indrømmer, at hverken hun eller Bjarne Riis trives med at sidde med problemer, man ikke kan gøre hverken fra eller til.

Bjarne Riis står til milliongave fra Stein Baggers konkursbo

– Som elitesportsudøver er du vant til at handle. Du får i det mindste lov til at kæmpe røven uid af bukserne. Så kan det godt være, at du taber, men du har i det mindste gjort, hvad du kunne. Her var det op til andre at beslutte, hvad der skulle ske med fremtiden, siger hun til B.T.

– Hvis nogen tog min handlekraft fra mig ville jeg også blive deprimeret, siger Anne Dorthe Tanderup, der er aktuel med sin bog “Min vej til et sundt liv”.

Del din kommentar

Forsiden lige nu