DR hylder Dansktoppen: Mød de største stjerner

tirsdag d. 1. marts 2016 kl: 16. 00 Af: Anne Mejdahl Daugbjerg
 

DR K sætter fokus på dansktoppen og giver et indblik i en verden af pailletter, intriger og iørefaldende musik

Musikken som mange elsker – og mange elsker at hade – kommer under kærlig behandling af DR K, som gennem fire programmer fortæller dansktoppens historie fra 1960’erne til i dag. Det skriver Billedbladet.

Uffe Holm indrømmer lovbrud: -Jeg gør det aldrig mere

I det første program får vi blandt andet svaret på, hvorfor det lige var Sverige og ikke Danmark, der blev Nordens førende pop-nation.

Gennem de fire programmer møder du genrens største stjerner som Keld Heick, Birthe Kjær, Lis og Per, Johnny Reimar og Johnny Hansen. De ser tilbage på deres karrierer, fortæller personlige anekdoter og giver et eksklusivt indblik i, hvordan nogle af Dansktoppens allerstørste hits blev til, skriver ugebladet.

De gyldne år

Programserien handler ikke kun om smukke sangerinder og gode melodier. Dansktoppen handler også om intriger, tragedier og griske forretningsmænd.

De største dansktop-klassikere blev lavet i perioden fra slutningen af 1960’erne frem til begyndelsen af 1970’erne. Hver uge var der flere end to millioner danskere, der lyttede med i radioen.

Bibbi og Snif droppet af dommerne: - Det var megasjovt

– Dansktoppen er normalt ikke en genre, man kobler sammen med DR K, da vores profil er klassisk musik. Men historien om dansktoppen er samtidig et stykke Danmarkshistorie, der gemmer på en perlerække af interessante historie, gode sange og ikke mindst nogle fantastiske mennesker, siger DR K-redaktør Thore Vonsek ifølge Billedbladet.

“Dansktoppen” sendes på DR K klokken 20.30 fra den 16. marts.

Del din kommentar

Forsiden lige nu