DR klar med to nye magasiner efter nytår

mandag d. 28. december 2015 kl: 17. 00 Af: Anne Mejdahl Daugbjerg
 
Peter Qvortrup Geisling og Lillian Gjerulf Kretz er værter på Sundhedsmagasinet. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR Presse

Peter Qvortrup Geisling og Lillian Gjerulf Kretz er værter på Sundhedsmagasinet. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR Presse

Når året skifter, er DR klar med to nye magasiner, der skal gøre os klogere på både politik og sundhed

Efter nytår kommer der to nye magasiner på DR1. Dermed bliver to magasiner skiftet ud – det gælder Madmagasinet og Bag Borgen.

Det ene magasin, som starter i det nye år, er Sundhedsmagasinet med Peter Qvortrup Geisling og Lillian Kjerulff Kretz som værter.

Uffe Holm indrømmer lovbrud: -Jeg gør det aldrig mere

– Sundhed er jo næsten blevet danskernes nye religion. Men hvad er fup, og hvad er fakta? Det undersøger vi hver uge, når vi sætter fokus på de vigtigste problemstillinger fra sundhed til sygdom, siger Peter Qvortrup Geisling i en pressemeddelelse.

Sundhedsmagasinet vil forsøge at svare på spørgsmål om, hvor kompliceret det er at live et sundt liv, og om det er nødvendigt at ændre sit liv fuldstændigt for at være sund.

Det første program handler om, at mange af os mangler D-vitamin og hvilke konsekvenser det har, program to om influenza og forkølelsessæsonen, og hvad man kan gøre for at undgå det, mens tredje program ser på hvad vi i dag ved om vores gener, og hvad den viden kan betyde for vores sundhed.

Langt fra Borgen

I stedet for at gå Bag Borgen vil Ask Rostrup i et nyt magasin invitere politikerne ud i landet i DRs nye politiske magasin Langt fra Borgen. Her skal de se, hvilke konsekvenser de landspolitiske beslutninger har for helt almindelige danskere.

Hvert program tager udgangspunkt i ét konkret aktuelt politisk spørgsmål. Er skoledagene blevet for lange, og skal eleverne tvinges i lektiecafé? Er fotovogne blot en pengemaskine og bør skoler, vuggestuer og børnehaver tage hensyn til religion? To politikere, med hver sin holdning til det overordnede spørgsmål, besøger sammen to konkrete steder, som relaterer til spørgsmålet.

– Politikerne sætter på godt og ondt rammerne for vores hverdag, og derfor giver det god mening at invitere dem med ud til et virkeligheds-tjek. Min erfaring er, at politikerne er bedre til at argumentere for deres holdninger og værdier, når de står midt i de udfordringer, de skal tackle. Og hvem ved, om de også bliver inspireret til nye løsninger eller justerede holdninger?, siger Ask Rostrup.

Bibbi og Snif droppet af dommerne: - Det var megasjovt

Madmagasinet vil stadig blive sendt

Selvom Madmagasinet ikke længere vil være at finde efter den sene tv-avis, forsvinder programmet ikke helt.

Der bliver produceret 20 programmer i løbet af året med planlagt start efter påske.

Del din kommentar

Forsiden lige nu