DR: Knald for Danmark

søndag d. 4. oktober 2015 kl: 13. 00 Af: Anne Mejdahl Daugbjerg
 
Mads og Ulla skal få danskerne til at knalde mere - for Danmark. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR Presse

Mads og Ulla skal få danskerne til at knalde mere – for Danmark. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR Presse

DR har sat sig for at få danskerne ind i dobbeltsengen og producere nogle flere børn

Det er public service på et nyt niveau. DR vil have danskerne til at knalde mere – fordi vi får for få børn.

Bibbi og Snif droppet af dommerne: - Det var megasjovt

Skal vi opretholde befolkningens størrelse, skal vi få 2,1 barn pr. par – men det bliver kun til 1,7. Spørger man folk, hvor mange børn de ønsker sig, er svaret to-tre. Så hvorfor sker det ikke? spørger DR i en pressemeddelelse.

I et halvanden times live-event på DR1 lørdag aften klokken 20.00 vil værterne Mads Steffensen og Ulla Essendrop forsøge at kaste lys over, hvorfor vi får så få børn her i landet, og hvad man kan gøre, for at skabe mere travlhed på fødegangene.

– “Knald for Danmark” handler om vores samfund og ikke kun de, der er i den fødedygtige alder. Målet med udsendelsen er at give folk et kvalificeret grundlag til at vurdere, om der rent faktisk er plads til flere børn i deres liv, siger redaktør i DR, Dorthe Thirstrup.

Hvorfor reklameres der for dansk basketklub i amerikansk hitserie? Få forklaringen her

Programmet taler både med familier, der tøver med at få børn og dem, der kan gøre en forskel på området. Og så vil Pernille Rosenkrantz-Theil, Bubber og Emil Thorup give seerne deres helt eget syn på sagen i Mads & Monopolet.

“Knald for Danmark” ser også tilbage i historien til dengang, hvor danskerne måske var lidt bedre til at huske, at livet ikke kun leves gennem karrieren og fitness-centret. Så selv om man ikke lige er i målgruppen for at få børn, er det stadig tilrådeligt at tænde for tv’et, blive klogere og få et godt grin lover DR.

Del din kommentar

Forsiden lige nu