DR vil lukke disse kanaler

onsdag d. 29. november 2017 kl: 16. 33 Af: Ritzau Fokus
DR vil lukke disse kanaler
DR vil lukke flere tv-kanaler. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix (Arkivfoto)

Det er DR's ambition at lukke tv-kanal og styrke streamingtjenesten i den kommende medieforligsperiode.

DR vil lukke flere tv-kanaler i forbindelse med det kommende medieforlig, som Folketingets politikere inden længe skal til at forhandle.

Kontroversielt DR-program nomineret til en Emmy

Kanalerne skal fremover alene være tilgængelige på DRs streamingtjeneste, DR TV, fordi det kun er få af seerne, som ser kanalerne på almindeligt tv.

Det skriver public service-institutionen på sin hjemmeside.

Det drejer sig i følge TV2 om børnekanalen DR Ultra, som DR på forhånd har meldt ud skal lukkes, og DR3, som henvender sig til unge.

Samtidig skal ressourcerne prioriteres anderledes.

Og der skal satses på færre programmer med højere kvalitet.

DR vil udvikle streamingtjenesten

DR vil også udvikle streamingtjenesten, så den adskiller sig fra kommercielle streamingtjenester som eksempelvis Netflix.

En public service-algoritme skal guide seerne videre til indhold, “der overrasker og udfordrer, så tjenesten fungerer som et helstøbt public service-tilbud”, skriver DR.

– Noget af det, som alle danskere i dag sætter så stor pris på – det danske indhold – kan meget hurtigt blive truet, lyder det.

– Jo mere de internationale tjenester fylder i danskernes liv, jo mere tid bruger befolkningen på udenlandsk indhold, og jo større er behovet for, at andre trækker i den anden retning.

Regeringen: DR skal fokuseres og beskæres

Med kulturminister Mette Bock (LA) i spidsen vil regeringen, inden forhandlingerne om medieforliget går i gang, komme med et konkret forslag til, hvordan DR skal se ud i fremtiden.

I regeringsgrundlaget står der, at DR skal fokuseres og beskæres.

Formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, har meldt ud, at han ønsker at afskaffe licensen og spare 25 procent af DR’s budget.

Husker du pausefiskene? Nu er de tilbage!

Besparelsen skal hentes i den periode, det næste medieforlig kommer til at løbe over. Det svarer til cirka 900 millioner kroner.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu