Drømmen om udlandet pressede Kato

fredag d. 14. august 2015 kl: 20. 00 Af: Ritzau Fokus
 
Kato har spillet på de fleste danske festivaler i løbet af sommeren. Til efteråret er han klar til endnu en dansk turné.

Kato har spillet på de fleste danske festivaler i løbet af sommeren. Til efteråret er han klar til endnu en dansk turné. Foto: Morten Rygaard/free

Den danske dj Kato har længe drømt om et internationalt gennembrud. Han pressede på og følte, at han mistede sig selv i musikken.

Han har turneret det ganske land tyndt hele sommeren med sine dansevenlige hits og et hav af gæstestjerner.

Til efteråret tager den danske dj Kato, med det borgerlige navn Thomas Kato Vittrup, endnu en tur rundt i Danmark. På trods af at han har store drømme om at slå igennem internationalt, så bliver det ikke til koncerter i udlandet i denne omgang.

– Jeg afventer og ser, hvordan min musik klarer sig rundt omkring. Jeg er en smule forsigtig med at kaste mig selv ud i alt for mange eventyr på samme tid. Det har jeg gjort tidligere, og det her slidt mig op, siger han til Ritzau Fokus.

Danske kendisser sørger efter koncertangreb

Drømmen om at spille på store scener verden over er dog ikke sat i bero.

– Jeg arbejder hårdt ved siden af min karriere herhjemme på at få skabt et verdenshit. Jeg tror bare, at mit generelle fokus har ændret sig med årene. Tidligere fokuserede jeg utroligt meget på det, og det medførte nogle store skuffelser, siger Kato.

I en periode forsøgte han at skræddersy sin musik til andre lande, og han begyndte at tvivle på sin mavefornemmelse.

– Jeg sad og tænkte “Hvad vil være godt til Tyskland?” eller “Hvordan gør jeg med USA?”. Det var en helt forkert måde for mig at lave musik på. Jeg følte, at jeg mistede mig selv i musikken, siger Kato og tilføjer:

– Det er stadig min ultimative drøm, men jeg har fundet ud af, at man ikke bare kan sætte sig ned og beslutte sig for at lave et verdenshit. Jeg kan ikke styre, hvad andre mener om min musik. Jeg har en mere afslappet tilgang til det i dag.

Den danske dj, der er kendt for hits som “Turn The Lights Off” og “Hey Shorty”, har allerede spillet på scener i eksempelvis Sverige og Tyskland. Det betød også, at hans egne forventninger til sig selv voksede.

– Jeg tror, at det er meget naturligt at føle sig presset, når man har haft sådanne vilde og positive oplevelser. Jeg havde sindssyge forventninger til mig selv, fordi jeg gerne ville toppe det. Jeg skulle lige lære, hvordan jeg kunne bruge de her oplevelser konstruktivt i stedet for at spænde ben for mig selv, siger han.

– Folk sagde til mig “Du har opnået alt i Danmark”. Det føler jeg ikke selv, men når man hører det ofte nok, så begynder man at tro på det. Men jeg fandt hurtigt ud af, at jeg bare skal fokusere på at lave god musik frem for at fokusere på at lave hits.

Det hårde pres og de høje forventninger har været en lærelig oplevelse for Kato. Han føler nu, at han har fundet ud af, hvilken retning han vil gå med sin musik, og det har han forsøgt at vise med sit nye album. Singlen “Now” er også en reminder til ham selv om, at han skal huske at leve i nuet.

– Man lever bedst i nuet, og det skal jeg huske. Man skal lade være med at tænke så meget over fortiden og fremtiden. I dag er jeg lige så fokuseret på, at jeg har fået opbygget en rigtig flot karriere herhjemme, som jeg også skal huske at holde ild i, siger han.

Danske hitmagere kunne være blevet pædagoger

Kato spiller til fredagsrock i Tivoli i aften klokken 22.00.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu