Dronning bliver bankrådgiver

onsdag d. 26. november 2014 kl: 9. 18 Af: Ritzau Fokus
 

Dronning Máxima af Holland er i øjeblikket i Kina for at sætte fokus på økonomi. Selv har hun en uddannelse inden for økonomi.

Dronning Máxima af Holland er i øjeblikket i Kina for at sætte fokus på økonomi. Selv har hun en uddannelse inden for økonomi. Foto: Lee Jin-man/AP

Hollands dronning Máxima er i Kina, hvor den økonomiuddannede dronning skal sætte fokus på at forbedre økonomien for den enkelte.

Ups: Tv-vært flasher bryst

Hollands dronning Máxima besøger i disse dage Kina i sit hverv som særlig fortaler inden for økonomiudvikling.

Dronningen har en særlig viden for tal og tabeller, for den argentinsk fødte regent har nemlig en grad i økonomi fra Pontifical Catholic University of Argentina.

Det er Kinas regering, der har inviteret dronning Máxima til landet, og under sit besøg skal hun mødes med landets leder, Xi Jinping, repræsentanterne fra nogle af Kinas største banker – blandt andet Bank of China og repræsentanter fra forskellige finansielle institutioner i landet.

Ved besøgene skal dronning Máxima være med til at sætte fokus på at forbedre adgangen til finansielle tjenesteydelser, som også vil have en positiv indvirkning på fattiges økonomi og mulighed for støtte. I praksis betyder det, at dronning Máxima blandt andet arbejder for bedre adgang til opsparing, kreditter og forsikring.

Dronningen blev i 2009 udnævnt til rollen af FN’s generalsekretær Ban Ki-moon. Derudover er hun også æresformand for G20 Global Partnership for Financial Inclusion.

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu