Dronning Elizabeth hædrer Rod Stewart

lørdag d. 11. juni 2016 kl: 10. 17 Af: Ritzau Fokus
Wladimir Klitschko v Tyson Fury WBA, IBF & WBO Heavyweight Title's
Rod Stewart kommer i selskab med mange andre britiske musikere. Sir Paul McCartney og Sir Elton John for eksempel. Foto: Kai Pfaffenbach/Scanpix (Arkivfoto)
 

Rod Stewart kan nu sætte et “Sir” foran sit navn, har den britiske monark besluttet.

Om dronning Elizabeth II synes rock- og popsangeren Rod Stewart er “sexy”, holder hun for sig selv, men hun synes i hvert fald, at den engelsk/skotske hitmager med den hæse stemme fortjener at blive hædret for sin lange og succesrige karriere.

Det gjorde de bare ikke: Sådan har stjernerne dummet sig foran de kongelige

Den 90-årige dronning har således tildelt den 71-årige sanger et såkaldt “knighthood”, og dermed har manden bag verdenshit som “Do Ya Think I’m Sexy?” og “Maggie May” ret til at titulere sig Sir Rod.

I selskab med andre musikere

Dermed kommer han i selskab med mange andre britiske musikere. Sir Paul McCartney og Sir Elton John for eksempel. Det meddelte Buckingham Palace fredag, dagen før den officielle fejring af dronning Elizabeths 90-års fødselsdag.

– Jeg kunne ikke ønske mig mere. Jeg takkede majestæten og lovede hende at “wear it well”, siger Rod Stewart med et hint til et andet af sine hits, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Dronning fejres i dag

Den sejlivede monark fyldte rundt 21. april, men traditionen tro fejres hun hvert år den anden lørdag i juni af folket.

Det sker med pomp og pragt i form af en stor parade i London, hvor soldater fra Storbritannien og resten af Commonwealth viser majestæten deres respekt. “The Queen’s Birthday Parade”, som begivenheden kaldes, kendes også som “Trooping the Colour”.

Rod Stewart er selv født og opvokset i London, men han har altid opfattet sig som skotte, fordi hans far samt sangerens fire søskende alle er født i sækkepibernes land.

Kongehuset i chok: Dronningens læge dræbt

Stewart indledte karrieren som sanger i The Jeff Beck Group og derefter The Faces, før han indledte en imponerende solokarriere med millioner af solgte plader.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu