Dronning Margrethe i enerum med Europas mest magtfulde

onsdag d. 29. april 2015 kl: 9. 45 Af: Ritzau Fokus
 
Dronning MArgrethe havde den tyske kansler, Angela Merkel, i enerum under hendes besøg. Foto: Wikipedia.

Dronning MArgrethe havde den tyske kansler, Angela Merkel, i enerum under hendes besøg. Foto: Wikipedia.

I forbindelse med sit officielle statsbesøg i Danmark tirsdag mødtes Tysklands forbundskansler Angela Merkel med dronning Margrethe.

Selv om hun ikke må træffe politiske beslutninger, er det alligevel hende, der modtager alverdens statsoverhoveder, når de er på officielt besøg i Danmark.

"Eventyrdronningen" Margrethe på slap line i hylende morsom video

Og tirsdag fik dronning Margrethe således fint besøg på Amalienborg, idet verdens mest magtfulde kvinde, den tyske forbundskansler Angela Merkel, var i audiens hos dronningen.

Det oplyser Kongehuset på deres hjemmeside.

Når statsoverhoveder besøger Danmark, er det en fast tradition, at de mødes og taler med dronningen i enerum. Og Merkels danske besøg var ingen undtagelse.

Dog var den tyske powerkvindes primære formål med sit besøg i København ikke audiensen på Amalienborg.

Efter besøget hos dronningen tog Merkel nemlig nordpå til Marienborg, hvor hun mødtes med Danmarks statsminister, Helle Thorning-Schmidt.

Grunden til, at de to statsoverhoveder mødtes, var for at diskutere samarbejdet mellem Danmark og Tyskland, ligesom EU- og udenrigspolitik også var blandt de planlagte samtaleemner. Det skriver Statsministeriet på deres hjemmeside.

Smukt kapitel i kongehusets historie afsluttet i dag

Inden forbundskansleren igen vendte hjem mod Danmarks nabo mod syd, havde hun også tid til at besøge Københavns Universitet, hvor hun sammen med Danmarks statsminister indgik i en debat med de studerende på universitetet.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu