Margrethe ledsager dronning til gallaaften

lørdag d. 14. oktober 2017 kl: 6. 37 Af: Ritzau Fokus
Dronning Margrethe dronning Sonja
Dronning Sonja af Norge og danske dronning Margrethe har kunst, musik og skiløb blandt deres fælles interesser. Foto: Lise Aserud/Scanpix (Arkivfoto)

Dronning Sonja af Norge kommer til Danmark i starten af november for at overvære en gallaoperakoncert i DR Koncerthuset sammen med dronning Margrethe.

Der er kongelig komsammen af fineste karat, når DR Symfoniorkestret præsenterer en særlig operagallaaften i DR Koncerthuset den 3. november.

Til at overvære gallakoncerten kommer den norske dronning, Sonja, som bliver ledsaget af dronning Margrethe, oplyser DR i en pressemeddelelse.

Koncerten er nemlig skabt i samarbejde med norske dronning Sonjas Internationale Musikkonkurrence.

Nye og tidligere prisvindere

Blandt aftenens solister er nye og tidligere prisvindere af konkurrencen.

Margrethes festlige fredag: Dem skal hun feste med

Blandt koncertens optrædende er blandt andre den norske tenor Bror Magnus Tødenes, der fik sin professionelle operadebut som 21-årig, tilføjer DR Koncerthuset på sin officielle hjemmeside.

Også den dansk-franske sopran Elsa Dreisig, som blev kåret til årets operatalent under dettes års Copenhagen Opera Festival, vil synge for dronningerne og det øvrige publikum.

77-årige dronning Margrethe og 80-årige dronning Sonja, der er gift med Norges monark, kong Harald, har ikke blot kunst og musik tilfælles.

De to dronninger har tidligere i en årrække stået på ski sammen.

Fredag den 3. november er det operaen, der er i centrum for de royale veninders møde.

Aftenens værtinde er P2-værten Stine Rosengren, og gallakoncerten sendes direkte på P2.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu