Dronningen er dannet, men hvad har Margrethe af uddannelse?

lørdag d. 25. august 2018 kl: 11. 00 Af: Peter Koch
Queen Margrethe, Dronning Margrethe
Dronning Margrethe har ingen "rigtig" uddannelse. Men hun er dog student. Foto: Scanpix/Fred Lancelot.

Har dronning Margrethe en uddannelse? Hun er påbegyndt en del, men gjorde hun andet end folkeskolen færdig?

Har dronning Margrethe en uddannelse? Ikke ifølge Kongehuset.dk, den officielle hjemmeside for Kongehuset. Her kan man læse om dronningens studier gennem livet, og her kan man lære, at dronningens studier startede i 1946 og sluttede i 1965.

Som barn gik Margrethe i folkeskole på Zahles Skole. Fra 1946 til 1949 blev hun privatpundervist på Amalienborg, mens hun fra 1949 til 1955 gik på Zahles Skole som almindelig elev.

Dronning Margrethe har gået på kostskole i England, hun er nysproglig student, og hun har derudover læst en række fag på forskellige universiteter, i Danmark som i andre dele af Europa.

Studier og soldaterliv

Ifølge Kongehuset.dk har Margrethe fulgt studier i arkæologi i 1960 og 1961 ved University of Cambridge, mens hun læste statskundskab ved Aarhus Universitet i 1961 og 1962 og samme fag ved Sorbonne i 1963 og London School of Economics i 1965.

"Eventyrdronningen" Margrethe på slap line i hylende morsom video Smukt kapitel i kongehusets historie afsluttet i dag

Udover de boglige studier har dronningen også gjort frivillig tjeneste ved Kvindeligt Flyverkorps. Det var i perioden 1958 til 1970, og Kongehuset skriver, at droninngen i den forbindelse modtog en “alsidig uddannelse i korpset.”

Ringenes Herre

Ved siden af de boglige studier har dronningen også udvist en vis interesse for kunst. Det kom blandt andet til udtryk, da dronningen i 1970’erne kontaktede selveste J.R.R Tolkien, der skrev de berømte Ringenes Herre-bøger. Dronningen viste Tolkien tegninger, hun havde lavet baseret på det fantasifulde univers, og ifølge Den Store Danske udkom der en udgave af bøgerne på dansk i 1977, med illustrationer af dronningen. Hun tegnede dog under synonymet Ingahild Grathmer.

Del din kommentar

Forsiden lige nu