Margrethe inviterer almindelige danskere: Men det er efter ”først til mølle”-princippet

tirsdag d. 22. august 2017 kl: 7. 06 Af: Elo Christoffersen

Naturstyrelsen åbner i samarbejde med Kongehuset op for to jagter i de royale jagtarealer.

Har du nogle tusinder kroner, der brænder mellem fingrene – og skal bruges, så kan du komme en tur ud på dronning Margrethes jagtarealer.

Det er Naturstyrelsen, der som et forsøg åbner op for betalte jagtture på de royale jagtarealer i Vadehavet og Nordsjælland.

Hjortebestand holdes under kontrol

Formålet er at holde hjortebestandene under kontrol:

– Herude ved Vesterhavet har vi knap så meget vildt. Så vi regner ikke med, at der nedlægges vildt i hobetal. Der vil være mulighed for at skyde kron- og råvildt – og måske ræve, fortæller vildtkonsulent i Naturstyrelsen Vadehavet, Bent Rasmussen, til Kendte.dk.

Betalte jagter er dog ikke nyt. Det nye er, at det nu prøves af på de royale jagtarealer.

Rift om billetter

Og det mener Bent Rasmussen, der også vil være rift om:

Margrethes festlige fredag: Dem skal hun feste med

– Der er normalt en kolossal interesse, når vi arrangerer betalte jagter. Billetter bliver revet væk, forklarer Bent Rasmussen.

I Vadehavet koster det 3.000 kroner at komme med ud på de royale jagtarealer, mens prisen er 5.000 kroner i Nordsjælland.

I første omgang bliver der i år på forsøgsbasis afholdt seks jagter i Nordsjælland og Vadehavet med 188 deltagere samlet set på de arealer, hvor Kongehuset har jagtretten. Jagterne bliver udbudt efter først til mølle-princippet på Naturstyrelsens hjemmeside fra den 23. august.

Efter jagtsæsonen skal forsøgsordningen evalueres med henblik på at fastlægge, hvordan modellen skal indrettes fremover.

Del din kommentar

Forsiden lige nu