Dronning Margrethe modtager særlig pris

søndag d. 8. januar 2017 kl: 16. 07 Af: Elo Christoffersen

Dronning Margrethe fik lørdag overrakt en særlig pris.

I anledning af Nordjyske Mediers 250 års jubilæum fik dronning Margrethe lørdag overrakt en særlig pris ved en jubilæumsforestilling i Musikkens Hus i Aalborg.

Det skriver Nordjyske.

Jubilæumsprisen, der er på 250.000 kroner, blev uddelt af Nordjyske Medier i samarbejde med virksomhedens ejer, Aalborg Stiftstidendes Fond.

Dronningen får besøg af Big Brother-kongen

Dronning med stort engagement

Nordjyske Mediers ansvarshavende chefredaktør, Per Lyngby, begrundede prisen til dronningen med, at hun i mange år i bøger, interviews og nytårstaler har udtrykt et stort engagement og vist en levende interesse for at forstå Danmarks fortid, så danskerne ved, hvor de kommer fra, hvem de er, og hvor de vil hen.

– Deres Majestæt, da De kom til verden, blev De straks et lyspunkt for Danmark og danskerne i den mørke tid under besættelsen. Nu har De i 45 år som regent været et stærkt samlingspunkt for Danmark og danskerne, og det siger vi tak for, lød det blandt andet fra Per Lyngby.

– Jeg er ganske overvældet og føler, at det egentlig slet ikke tilkommer mig at få en sådan pris. Men jeg er meget rørt over det. Det er noget ganske særligt sådan at blive udpeget, sagde majestæten i sin takketale.

Ifølge Nordjyske Medier vil prisen på 250.000 kroner efter dronningens ønske indgå i Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond, der støtter kulturelle, videnskabelige og sociale formål.

Del din kommentar

Forsiden lige nu