Dronning Margrethe rejser væk

torsdag d. 22. februar 2018 kl: 16. 35 Af: Elo Christoffersen og Ritzau Fokus

Knap en uge efter prins Henriks bisættelse rejser dronningen på sin traditionelle vinterferie i udlandet.

Dronning Margrethe rejser mandag traditionen tro på to ugers privat vinterferie i udlandet.

Ferien varer fra 26. februar til 11. marts, og kronprins Frederik er under ferien regent i Danmark. Det oplyser kongehuset.

Rejser på privat ferie

Hvert år rejser dronningen på vinterferie. Sidste år var kronprinsen regent fra 19. februar til 6. marts, mens hun var udenlands.

Kongehuset oplyser, at ferien er privat og ønsker ikke at oplyse, hvor ferien går hen.

Tidligere har dronningen holdt vinterferie i Norge.

Vinterferien holder dronningen, knap en uge efter at hun og hele Danmark har sagt farvel til prins Henrik ved en bisættelse tirsdag i Christiansborg Slotskirke.

Disse to får en halv million af dronningen

Dronningen takkede danskerne

Dronningen takkede onsdag den danske befolkning for smukke blomster, for at have trodset kulden for at vise prinsen den sidste ære i slotskirken og for utallige skriftlige sympatitilkendegivelser.

I meddelelsen stod der, at opbakningen har rørt kongefamilien og har været med til at hjælpe dem igennem den svære tid.

Stort galleri: Se alle billederne fra prins Henriks bisættelse

Dronningen skrev:

For mig og min familie har det været dybt bevægende at opleve den varme og sympati, der fra alle dele af det danske samfund er strømmet os i møde i forbindelse med Prins Henriks død og bisættelse.

De mange smukke blomster, spontant nedlagt ved de steder, hvor Prinsen holdt af at være, de mange tusinde mennesker fra nær og fjern, som trodsede vinterkulden for at vise Prinsen den sidste ære i Slotskirken, og de utallige skriftlige sympatitilkendegivelser, vi har modtaget, har rørt os alle dybt og er medvirkende til at hjælpe os igennem denne svære tid.

For alle disse smukke vidnesbyrd om hengivenhed og medfølelse ønsker jeg og min familie at udtrykke vor dybfølte tak til hele den danske befolkning.

Prins Henrik døde den 13. februar klokken 23.18 på Fredensborg Slot. Han blev 83 år.

Hemmelig plan klar

Dronning Margrethe har regeret Danmark siden den 14. januar 1972. Og der ligger en plan klar for, hvad der skal ske, den dag Margrethe dør. Det er kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen ikke et sekund i tvivl om.

I England er der tidligere kommet detaljer frem om, hvad der sker, når dronning Elizabeth engang ikke er her mere. Men i Danmark er planen indtil videre hemmelig.

Dronning Margrethe er syg

Lars Hovbakke Sørensen løfter alligevel over for Kendte.dk lidt af sløret for, hvad der sker dén dag dronning Margrethe dør. Det kan du læse mere om her:

Plan klar når Margrethe dør: Men den er hemmelig.

Del din kommentar

Forsiden lige nu