Dronning iklædt folkedragt fejrede de ældre

torsdag d. 24. august 2017 kl: 11. 57 Af: Ritzau Fokus

Dronning Silvia af Sverige tog initiativ til De gamles dag i 1998. Her 19 år efter betyder dagen stadig enormt meget for dronningen.

200 mennesker mødtes onsdag eftermiddag til en hyggestund med kaffe og musik i selskab med Sveriges dronning, Silvia, i anledning af De gamles dag.

Det er dronningen selv, der tog initiativet til De gamles dag tilbage i 1998 for at skabe et fælles rum og sammenhold for seniorer.

De gamles dag blev afholdt i slotsparken tilhørende Ekebyhovs slott i Ekerö, der ligger cirka 21 kilometer øst for Sveriges hovedstad, Stockholm.

Dronningen iklædt folkedragt

Det svenske kongehus har foreviget et billede af dronningen, der var iklædt en folkedragt i dagens anledning.

Ifølge Svensk Damtidning tog den 73-årige tysk-brasilianskfødte dronning sig tid til at hilse på gæsterne og kunne genkende flere af dem fra tidligere år.

Dronningen var ifølge det svenske medie i højt humør og nød sensommeren.

– Sikke en god dag, det har været. Vi undgik regn. Det var jo perfekt, lød det fra dronning Silvia ifølge Svensk Damtidning.

Klædt i national-dragter: Kronprinsesse Victoria havde familien med til mor og far

Adspurgt om dagen havde været god, svarede dronningen prompte.

– Åh, ja, absolut!

Det svenske kongehus er dybt berørt over stjernekunstners død

Se billedet her:

Drottning besökte De gamlas dag, som firades på Ekebyhovs slott på Ekerö. Initiativet till dagen togs av Drottningen 1998. Foto: Linda Blanckert #kungahuset #degamlasdag #ekebyhovsslott

A post shared by Kungahuset (@kungahuset) on


/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu