Dronning og pave indgår fælles narkofront

torsdag d. 24. november 2016 kl: 12. 35 Af: Ritzau Fokus
Pope Francis, Queen Silvia and King Carl Gustaf of Sweden leaving Lund cathedral after the ecumenical mass, Kong Carl Gustaf, Dronning Silvia
Pave Frans og dronning Silvia kæmper for at stoppe produktionen og misbruget af stoffer. Foto: Scanpix (Arkivfoto)

Den katolske kirkes overhoved, pave Frans, og Sveriges dronning Silvia kæmper for at stoppe produktionen og misbruget af stoffer.

Selv om der er afsat enorme ressourcer til at bekæmpe produktion af narko og handel med de ulovlige stoffer, er misbrug stadig et unægteligt og globalt problem.

Sådan lyder det fra Vatikanet, der i disse dage afholder workshoppen “Narcotics: Problems and Solutions of this Global Issue” i Vatikanstaten, der ligger midt i Italiens hovedstad, Rom.

Klædt i national-dragter: Kronprinsesse Victoria havde familien med til mor og far

Med til konferencen er blandt andre den katolske kirkes overhoved, pave Frans, og Sveriges dronning Silvia, som skal overvære foredrag af blandt andet førende fagfolk, forskere, eksperter og læger.

Det skriver det svenske kongehus på sin officielle hjemmeside.

Under konferencen vil fagfolk fremlægge konsekvenserne af stofmisbrug i både krop og hjerne. Og særligt vil der være et skærpet fokus på forebyggelse af stofmisbrug blandt børn og unge.

Bekæmpelse af stofmisbrug er mærkesag

Den 72-årige svenske dronning, som er datter af en brasiliansk mor og en tysk far, har bekæmpelse af stofmisbrug blandt sine mærkesager.

Senest i sidste måned deltog dronningen i en konference i det arabiske land Kuwait, som satte fokus på bekæmpelse og forebyggelse af stofmisbrug.

I 2008 åbnede dronning Silvia den internationale konference “World Forum Against Drugs” og forklarede sin kamp for at bekæmpe misbrug.

Det svenske kongehus er dybt berørt over stjernekunstners død

– Min vision er et stoffrit samfund, og hvis min vision – eller drøm – blev opfyldt, ville behovet for denne konference slet ikke være så presserende, som det er i dag, sagde hun ifølge organisationens hjemmeside dengang.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu