Dronningen dukkede op til gudstjeneste

søndag d. 18. februar 2018 kl: 17. 03 Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Jon holdt minde-gudstjeneste for Prins Henrik. Pludselig dukkede uventet gæst op

I forbindelse med Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død tirsdag den 13. februar udsendte Kirkeministeriet et cirkulære til alle landets biskopper. Her i stod blandt andet:
Biskopperne er samtidig blevet anmodet om at opfordre præsterne til at mindes Hans Kongelige Højhed Prins Henrik ved en af de sædvanlige søndagsgudstjenester eller ved en særlig gudstjeneste, der f.eks. kan holdes på bisættelsesdagen.

Regentpar fejrer guldbryllup: Disse royale par har også rundet 50 år sammen

Den anmodning valgte sognepræst Jon Henriksen fra Fredensborg sogn at følge, da han prædikede for menigheden søndag morgen i Grønholt Kirke. Henriksen fik dog anledning til at tale for en helt særlig gæst, fortæller han til TV2. 

En af os

Blandt kirkegængerne denne søndag sad nemlig selveste Dronning Margrethe, der i disse dage har taget ophold på Fredensborg Slot i forbindelse med sin mands sygdom, indlæggelse og siden død.

Kæmpe galleri: Se alle billederne fra kronprinsfamiliens besøg på Færøerne

– Det var meget bevægende at få mulighed for at sætte et par ord på Prinsen i et rum, hvor Dronningen også var til stede. Det var virkelig uventet, men også fantastisk smukt, siger sognepræst Jon Henriksen til TV2.dk.

Han fortæller desuden, at både Hendes Majestæt og hendes mand gennem årene er kommet meget i den lille kirke, og derfor føles det her som om, man tager afsked med en af sine egne.

Del din kommentar

Forsiden lige nu