Dronningen går i vikingernes fodspor

fredag d. 13. juli 2018 kl: 11. 55 Af: Nicklas Skyum Clausen

Når dronning Margrethe i starten af august besøger vikingebyen Ribe, er der lagt op til et spændende program for den arkæolog-uddannede dronning

Dronning Margrethe får rig mulighed for at dyrke sin interesse for fortiden, når hun den 2. august i år besøger Ribe.

"Eventyrdronningen" Margrethe på slap line i hylende morsom video

Dronningen skal bruge dagen i Ribe VikingeCenter, hvor den danske vikingefortid atter har fået liv. Her får den arkæolog-uddannede dronning lejlighed til at kigge på Danmarks arkæologiske fortid fra første parket.

Under besøget i vikingecentret skal dronningen spise vikingemad, besøge markedspladsen og havnen, som de så ud i år 750 og høre nærmere om, hvordan arkæologerne i Ribe arbejder.

Besøger landets ældste kirke

Til sidst skal dronningen til en ceremoni i, hvad der muligvis er Danmarks ældste kirke – den nyrestaurerede Ansgar Kirke, der kan spores helt tilbage til år 860.

Den glæder centret sig særligt meget til at vise frem for dronningen, fortæller stedets ledere:

Smukt kapitel i kongehusets historie afsluttet i dag

– Vi glæder os særligt meget til at vise H. M. Dronningen Ansgar Kirke. Vi har lagt megen research og et gedigent håndværk i projektet. Nu står trækirken som et smukt pejlemærke, der udvendigt er udsmykket til at tiltrække – eller i hvert fald ikke at afskrække – hedenske vikinger, og indvendigt har et helt andet sydlandsk præg bragt hertil af de kristne, fortæller Karen Nørgaard og Bjarne Clement, ledere af Ribe VikingeCenter.

Det bliver ikke første gang, dronningen besøger Ribe VikingeCenter. I 2010 var hende og prins Henrik i anledning af Ribes 1300 års jubilæum også forbi centret. Det kan man se billeder fra i galleriet over artiklen.

Del din kommentar

Forsiden lige nu