Dronningen vil ikke mødes med Obama i London

fredag d. 18. marts 2016 kl: 17. 00 Af: Anne Mejdahl Daugbjerg
 
Dronning Elizabeth er ikke hjemme, når Barrack Obama besøger landet. Foto: Wikipedia

Dronning Elizabeth er ikke hjemme, når Barack Obama besøger landet. Foto: Wikipedia

Når Barack Obama besøger Storbritannien næste måned, vil dronning Elizabeth ikke mødes med ham i London

I april besøger præsident Obama Storbritannien for at diskutere landets fortsatte deltagelse i EU-samarbejdet. Storbritannien er mere EU-skeptiske end nogensinde, og der tales om en “brexit” (British Exit, red.).

Det gjorde de bare ikke: Sådan har stjernerne dummet sig foran de kongelige

Når præsidenten kommer til London, vil dronning Elizabeth dog ikke være til stede, skriver Daily Mail. I stedet kan Obama pakke hele sit security-cirkus og køre til Windsor. Præsidentens besøg i Storbritannien handler om at forsøge og overtale landet til at blive i EU – sammen med premiereministeren.

Støtter dronningen Brexit?

At dronningen ikke tager turen ind til hovedstaden for at mødes med den amerikanske præsident, skal ses i kølvandet på en opsigtsvækkende artikel, som The Sun udgav tidligere på året.

Her påstod avisen nemlig, at dronning Elizabeth støtter en “Brexit”, og at hun skulle have udtalt, at hun “ikke forstår Europa”.

Kongehuset i chok: Dronningens læge dræbt

Det er kutyme, at kongelige ikke blander sig i politik, derfor har hendes ord ekstra vægt. Af samme grund har der da også været en del spekulation om, hvorvidt The Suns artikel nu også holdt vand.

Storbritannien stemmer om det fremtidige medlemskab af EU den 23. juni.

Del din kommentar

Forsiden lige nu