Dronningen tavs om Henrik: Pinligt kapitel

mandag d. 9. juli 2018 kl: 10. 54 Af: Nicklas Skyum Clausen
Prins Henrik er død, Dronning Margrethe, Prins Henrik
Kongehuset mener, at oplysninger om Henriks aske er for private til at dele med offentligheden. (Foto: Linda Kastrup/Scanpix)

Kongehuset vil ikke svare på, hvad der er blevet af Henriks jordiske rester

Den 20. februar i år blev prins Henrik bisat. Men hvad der siden er sket med de royale rester forbliver et mysterium.

Det vakte stor opstandelse i det royale Danmark, da prins Henrik året før sin død offentliggjorde, at han ikke ville stedes til hvile i den royale sarkofag i Roskilde Domkirke, som kunstneren Bjørn Nørgaard har fremstillet til formålet.

"Eventyrdronningen" Margrethe på slap line i hylende morsom video

Prinsen ønskede i stedet at blive kremeret, og få halvdelen af asken spredt ud i dansk farvand, mens den anden halvdel skulle ligge ved Fredensborg Slot.

Det er nu næsten et halvt år siden, at prinsen blev bisat ved en smuk ceremoni i Christiansborg Slotskirke – og Kongehuset er tavse om, hvorvidt Henrik har fået sit sidste ønske opfyldt.

Han fik nok opmærksomhed

Ifølge hoffets kommunikationsafdeling er oplysninger om prins Henriks aske af så privat karakter, at man ikke kommer til at fortælle om den, skriver Se og Hør.

Det mener forfatter og kongehusekspert Søren Jakobsen, fortæller han i ugebladet:

– Jeg tror, at dronningen vil sætte et punktum og lukke et pinligt kapitel i stilhed.

God ven afslører royal hemmelighed: Var på bøssebar med Henrik

– Der er noget i hende, der siger ‘nu har prins Henrik fået opmærksomhed nok’, og nu vil man ikke have, at kronprinsens vellykkede fødselsdag bliver overskygget, siger Søren Jakobsen til Se & Hør.

Søren Jakobsen mener, at dronning Margrethe helt bevidst er tavs omkring asken for at lukke munden på sin ægtemand, da han skabte stor opmærksomhed med sit ønske om ikke at blive begravet ved siden af Margrethe.

Del din kommentar

Forsiden lige nu