Dronningen til Frederik: At være kronprins er ikke let

søndag d. 27. maj 2018 kl: 9. 54 Af: Ritzau Fokus

Kronprinsen har gennem årene lært at bide tænderne sammen, siger dronning Margrethe i sin tale til sin søn.

Meget har kronprins Frederik nået, og meget har han oplevet i løbet af sit 50 år lange liv. Men det har ikke altid været lige let.

Det erkender hans mor, dronning Margrethe, i sin tale til fødselaren lørdag aften ved et gallataffel på Christiansborg Slot.

– At være Kronprins er slet ikke let, når man er ganske ung og søgende. Men du fandt selv din vej, og for hver gang du begyndte et nyt afsnit, viste du den styrke, der bor i dig.

– Du lærte at bide tænderne sammen og du gennemførte løbet, siger hun.

Dronningen kommenterer prins Henriks valg af gravsted

Stolt far og mormor

Dronning Margrethe minder om, hvor stolte kronprinsens mormor, dronning Ingrid, og hans far, prins Henrik, ville have været, hvis de endnu havde levet og kunne være med til at fejre kronprinsens 50-års-fødselsdag.

– Også han så, hvordan du udviklede dine evner år for år, siger dronning Margrethe med henvisning til prins Henrik, som afgik ved døden i februar i år.

Dronningen er første taler

Dronning Margrethe var den første, der holder tale ved taflet, som finder sted i Riddersalen på Christiansborg. 360 gæster er inviteret til festen.

Hun nævner endvidere, at hele Danmark i disse dage slutter op om kronprins Frederik og glæder sig over det, han gør.

Blandt andet har fødselaren oplevet nationens opbakning i forbindelse med Royal Run, der blev afholdt i Danmarks fem største byer anden pinsedag, og hvor kronprins Frederik selv var deltager.

– Med iver og energi går du ind for alt, hvad du har med at gøre, og det sætter spor, hvor end du kommer frem, siger dronning Margrethe.

Dronningen fremhæver familien

Også kronprinsens egen familie bliver fremhævet som et stort lyspunkt i både hans og dronningens tilværelse – og i danskernes øjne.

Rygter og pinligheder på Château de Cayx

– Du og Mary har formået at skabe et trygt og varmt familieliv, samtidig med at I sammen og hver for sig påtager jer opgaver, som fører jer vidt omkring.

– I gør Danmark større, og I gør Danmark ære. I gør mig så glad!

Del din kommentar

Forsiden lige nu