Dronningen udsat for censur

søndag d. 28. januar 2007 kl: 0. 00 Af: Kendte.dk NY
 

Amerikanerne ser strengt på ting som blasfemi, nøgenhed, vold og beskidt sprog, i hvert fald når det gælder film, og enhver antydning af disse ubehageligheder klippes som regel ud, inden en film vises for publikum.

For nylig gik den strenge moral ud over selveste den britiske dronning, som i skikkelse af Helen Mirren optræder i den Oscarnominerede film The Queen.

Dronningen rejser til Ghana

I en enkelt scene ønsker folk Guds velsignelse over hendes britiske Majestæt, men selv dette faldt en overdrevent ivrig ung censor for brystet. Ordet Gud var simpelthen erstattet med den velkendte bip-lyd!

Der er selvfølgelig sket en fejl, siger distributionsselskabets direktør, som blev gjort opmærksom på fejlen, da en passager på et fly til London beklagede sig over fejlen på den udgave af filmen, han havde set uder sin flyvetur.

Flyselskabet har undskyldt den “fejlagtige version af filmen,” og distributionsselskabets direktør siger, at en uskyldig omtale af Gud naturligvis ikke er forbudt i nogen kultur, han kender til.

“Vi klipper beskidt sprog, overdreven vold og nøgenhed,” udtaler Jeff Klein, som har sørget for, at en korrekt version af filmen er blevet udsendt

Del din kommentar

Forsiden lige nu