Dronnningens kammerherre: -Familien er ikke klar

søndag d. 16. september 2018 kl: 14. 29 Af: Nicklas Skyum Clausen
Jørgen Mads Clausen
Jørgen Mads Clausen iført den fine kammerherre-uniform. (Foto: Scanpix)

Selvom Danfoss-bossen Jørgen Mads Clausen snart fylder 70 år, er kammerherren ikke klar til at overlade tøjlerne til resten af familien

Snart bliver rigmanden og dronningens kammerherre Jørgen Mads Clausen, der er bestyrelsesformand for landets største industrivirksomhed – det familiejede Danfoss 70 år gammel.

Og selvom det måske ville være en passende anledning til at skrue ned for blusset, så kommer det ikke til at ske foreløbigt. Det afslører han i et interview med Finans.

– Jeg fortsætter som formand for Danfoss’ bestyrelse indtil videre. Jeg føler mig i fin form, og jeg synes fortsat, at jeg yder et vigtigt bidrag til arbejdet i bestyrelsen, siger Jørgen Mads Clausen til Finans.

Efterfølgeren hentes udefra

Faktisk går rigmanden så langt som at sige, at hans arvtager skal findes uden for Mads Clausen-familien. For han mener ikke, der står nogen familiemedlemmer klar til at udfylde pladsen som bestyrelsesformand for den store virksomhed:

– Den næste formand bliver ikke en fra familien. Det er ikke relevant. De er ikke klar, siger han til Finans.

Jørgen Mads Clausen er søn af Danfoss’ stifter Mads Clausen og har fire andre søskende. Tredje generation består af Mads Clausens ni børnebørn, hvoraf to har plads i ejerfonden bag Danfoss, Bitten & Mads Clausens Fond, og én har plads i firmaets bestyrelse.

Del din kommentar

Forsiden lige nu