Dumpet: Kendt professor fik 40 ud af 40 rigtige til indfødsretsprøven

søndag d. 24. juni 2018 kl: 15. 56 Af: Nicklas Skyum Clausen
Malene Grøndahl, Kirstine Sinclair
Kirstine Sinclair (til højre) arbejder til dagligt på Syddansk Universitet og forsker blandt andet i muslimske miljøer (Foto: Søren Bidstrup/Scanpix)

Lærdansk i Odense i kæmpe brøler

42-årige Kirstine Sinclair troede ikke sine egne øjne, da hun fik svar på sin indfødsretsprøve:

Teenager kørt ned af megastjerne: -Fed oplevelseDet fejlagtige svar fra Lærdansk blev dråben, der fik bægeret til at flyde over for Katrine Sinclair. Det fortæller hun til fyens.dk.

– Da vi skulle til prøven, matchede adressen på prøvelokalet ikke med det kort, vi fik tilsendt, og det er jo ikke en prøve, som man har behov for at køre til den forkerte adresse til. Jeg har fået sms’er fyldt med sproglige fejl, og der var også fejl i det nye brev, jeg modtog om min indfødsretsprøve, siger Katrine Sinclair til fyens.dk. Kendte.dk har forgæves forsøgt at få kontakt til Katrine Sinclair.

Dansk Flygtningehjælp erkender fejl

42-årige Kirstine Sinclair er til daglig lektor på Syddansk Universitet, hvor hun arbejder på Institut for Historie på Center for Mellemøststudier. Hun er født og opvokset i Danmark, men er britisk statsborger, fordi hendes far er brite.

Superstjerne skal i Fængslet

Derfor burde Katrine Sinclair ikke umiddelbart have haft problemer med at bestå prøven. Hun har efterfølgende modtaget en undskyldning fra Dansk Flygtningehjælp – der står for Lærdansk centrene – skriver fyens.dk:

– Der er kun én forklaring på mailen, og det er, at der er tale om en menneskelig fejl, som er superbeklagelig, siger integrationschef i Dansk Flygtningehjælp Anette Christoffersen til avisen.

Del din kommentar

Forsiden lige nu