Her er DR’s nye vejr-vært

mandag d. 10. juni 2013 kl: 17. 07 Af: Ritzau Fokus
 

Selv om den nye vært ikke har været på tv før, har han dog haft branchen tæt inde på livet. Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Morten Lynge, der har ti års erfaring som pilot, skal nu stå i spidsen for vejret på DR.

Danmarks Radio mistede for nylig vejrprofilen Cecilie Hother til fordel for den nye fritidskanal TV2 Fri.

Men nu kan DR præsentere en helt ny vært, der har grundig erfaring med vejret.

Det drejer sig om den 45-årige Morten Lynge, der netop er vant til at arbejde i skyerne, da han har ti års erfaring som pilot hos EasyJet i Milano.

– Jeg glæder mig meget til de nye udfordringer, og jo mere jeg bliver sat ind i hverdagen som vært, jo mere spændende bliver det.

– Vejret spillede også en stor rolle i mit tidligere job, men der er også andre fælles træk så som det at skulle præstere her og nu på tv, i lighed med start og landinger af et fly, siger han i en pressemeddelelse fra DR.

Selv om den nye vært ikke har været på tv før, har han dog haft branchen tæt inde på livet.

– Jeg er gift og har to børn med en produktionsleder fra film- og reklamebranchen, så jeg har omgivet mig med både lyd-, lys- og kamerafolket før. Men det bliver selvfølgelig på en helt anden måde nu, siger han.

Morten Lynge bor på Christianshavn og ser frem til at have cirka 1650 meter og ikke kilometer til jobbet på DR.

Han vil fremover dukke jævnligt op på skærmen og forklare om alt fra solskinsdage til efterårsstorm – både i TV-Avisen på DR 1, i DR2 Nyheder, i “Vores Vejr” samt på dr.dk/vejret og en række af DR’s øvrige nyhedsudsendelser i radio og tv.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu