Eddie Redmayne: Lili Elbe var ekstraordinær

onsdag d. 20. januar 2016 kl: 11. 00 Af: Ritzau Fokus

Oscar-vinderen Eddie Redmayne er snart aktuel i filmen om den første identificerede person til at få foretaget en kønsskifteoperation.

Her ses Eddie Redmayne i et stillbillede fra “Den danske pige”. Foto: /AP

I “Den danske pige” spiller Eddie Redmayne Lili Elbe – og han er dybt imponeret af den danske kvinde, der startede livet som mand

Den danske kvinde Lili Elbe blev oprindeligt født som manden Einar Wegener, men følte sig så fanget i den forkerte krop, at hun senere blev den første identificerede person i verden til at få foretaget en kønsskifteoperation.

Elbes fascinerende fortælling vises fra 4. februar i filmen “Den danske pige”, som har den Oscar-vindende skuespiller Eddie Redmayne i hovedrollen, og portrætteringen af Elbe har berørt filmstjernen dybt.

Oscar-vinder fik en fantastisk nyhed

– Lili Elbe var en helt ekstraordinær kvinde, siger den 34-årige brite til Cover Video.

– En af de ting, der virkelig rørte mig, er forestillingen om at være sig selv. Det lyder som det mest simple i hele verden, men jeg tror, det er noget af det sværeste, lyder det videre fra filmstjernen.

Forguder København

Redmayne fik sit store gennembrud, da han portrætterede en anden kendt personlighed i rollen som den lammede superfysiker Stephen Hawking i “The Theory of Everything”, og skuespilleren er dybt imponeret af de personligheder, han portrætterer.

– Det mod, som Lili havde brug for for at være sig selv, var forbavsende stort. Men jeg tror, at vi alle sammen har en forståelse for, at det er kompliceret at leve, som man egentligt vil, siger han om “Den danske pige”.

Filmen er optaget flere steder i København, og Eddie Redmayne og filmens instruktør, Tom Hooper, der også står bag de Oscar-vindende storfilm “The King’s Speech” og “Les Misérables”, kommer forbi hovedstaden til den danske gallapremiere i februar.

Kæk skuespiller deler skoleminder om prins

– Vi lærte meget fra det danske hold. Jeg er glad for, at vi havde mulighed for at filme der, og at jeg havde mulighed for at møde en af Lilis slægtninge. Jeg forguder København. Der er en skønhed, en stilhed og et lys, der er så specielt, sagde Eddie Redmayne i pressemeddelelsen.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu