Efter kuvertkiks: Oscarakademiet strammer yderligere op

torsdag d. 30. marts 2017 kl: 14. 21 Af: Ritzau Fokus
20170330094343425_org
Kaos var total: "La La Land" blev kåret som bedste film ved en fejl, for i virkeligheden gik statuetten til "Moonlight". Foto: Scanpix/Lucy Nicholson

Ved næste års uddeling kommer der endnu en revisor, og samtidig er det forbudt med mobiler i kontrolrummet.

– Og vinderen er…

Sådan lød det noget tøvende ved årets oscaruddeling fra Hollywood-veteranen Warren Beatty, inden skuespillerinden Faye Dunaway tog over og overrakte den gyldne statuette for bedste film til “La La Land”.

Problemet var bare, at det ikke var musicalen, der var vinderen af verdens fornemmeste filmpris, men derimod dramaet “Moonlight”.

Dunaway og Beatty fik fejlagtigt udleveret kuverten med navnet på modtageren af prisen for bedste kvindelige hovedrolle, der gik til Emma Stone for sin præstation i netop “La La Land”.

Efter kuvertkikset fyrede oscarakademiets præsident, Cheryl Boone Isaacs, de to ansvarlige medarbejdere, der stod for uddelingen af vinderkuverterne til showet, fra revisionsfirmaet PriceWaterhouseCoopers (PwC).

Strammer yderligere op

Og nu strammer oscarakademiet sine procedurer yderligere for at undgå en gentagelse af den historiske filmfejl.

EGOT: En eksklusiv klub for anmelderdarlings

Det skriver ABC News.

Fremover vil en tredje revisor sidde i kontrolrummet for at sikre, at alt forløber som planlagt.

Og samtidig bliver det strengt forbudt at have elektroniske apparater med ind i lokalet for at undgå eventuelle distraktioner.

Den hidtidige protokol har været, at revisorerne memorerer alle vinderne for netop at kunne skride hurtigt ind i tilfælde af utænkelige kuvertkiks.

Tre producere fra “La La Land” nåede at holde takketaler, inden en fjerde person blev gjort opmærksom på fejlen og under stort kaos kaldte holdet bag “Moonlight” op på scenen i stedet.

Dansk stjerne bliver medlem af magtfuld Oscar-bestyrelse

Efter filmfadæsen udsendte PwC en kæmpe undskyld til holdene bag “Moonlight” og “La La Land”, Faye Dunaway og Warren Beatty og til alle seerne.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu