Efter tre års fjerne kyster: Arven må aldrig blive tung

tirsdag d. 31. januar 2017 kl: 14. 40 Af: Elo Christoffersen og Ritzau Fokus

Mikkel Beha Erichsen og hustruen Marian slår fast, at det aldrig er et krav, at deres sønner skal til søs.

Først sejlede Troels Kløvedal rundt på de syv verdenshave om bord på Nordkaperen, så drog sønnen Mikkel Beha Erichsen afsted – først alene, så med sin hustru og dernæst med deres tre sønner.

I de populære tv-programmer, Kurs mod fjerne kyster, har hele Danmark kunnet følge med i, hvordan den tredje generation af eventyrer er sejlet ud i verden, mens Mikkel Beha Erichsens to ældste sønner, Theis og Emil, har ført arven videre og taget på deres første verdensomsejling.

Familien Beha er Havana utro: Nyt eventyr i ny båd

Ingen tvang

En tur på tre år, som Go’ Morgen Danmark-værten har overværet med stolthed – og forbehold.

For det har aldrig været tvang, at sønnerne skulle med ud og sejle.

– Marian og jeg har været meget opmærksomme på, at det ikke skulle opfattes som en tung arv for drengene. Det skulle være noget, de selv havde lyst til, fortæller Mikkel Beha Erichsen om overvejelserne ved at fungere som en familie, der ofte har forladt landjorden i flere uger ad gangen.

– Min far har aldrig nogensinde haft forventninger om, at jeg skulle gøre det samme som ham. Men det er et kæmpe privilegium, at jeg har kunne løfte noget af den arv, som min far har givet mig, og som jeg nu har muligheden for at give videre.

Et øjeblik satte streg under generationsskifte

Særligt et øjeblik på den tre år lange verdensomsejling, som Danmark har fulgt med i, satte virkelig streg under, at det nu var en ny generation af sejlere, der havde taget over, husker den populære tv-vært.

– Vi sejlede rundt ved de små øer ude i Fransk Polynesien, hvor jeg selv lå og sejlede rigtig meget med min egen far, da jeg var barn. Der lå vi, Marian og jeg, for første gang og sejlede med vores egne drenge. Vi dykkede i nogle revpassager, hvor der svømmede 6-700 hajer rundt.

Den oplevelse med drengene, Theis, Emil og Alfred, strøg direkte ind i toppen af minder til søs.

– Det er et sted, jeg har haft i min erindring hele mit liv, og at jeg nu kunne dele den oplevelse med dem. Det var fantastisk, lyder det fra den stolte far.

Især fordi det aldrig har været givet, at sejlerarven skulle føres videre fra Troels Kløvedal eller Mikkel Beha selv, fortæller han.

Sejlermændene blænder 31. januar op for tredje og sidste sæson af Kurs mod fjerne kyster, når familien Beha Erichsen igen drager ud på verdenshavene.

Elsket tv-vært afslører vild nyhed: Kommer til at ændre vores liv radikalt

Programmet kan ses på TV2 klokken 20.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu