Elever skal lære elversprog

lørdag d. 6. marts 2004 kl: 0. 00 Af: Kendte.dk NY
 

På "Turves Green Boy’s Technology College" i Birmingham får eleverne nu mulighed for at lære Tolkiens elversprog: "Ringenes Herre-filmsuccesen har øget interessen for at lære elversprog", fortæller speciallæreren Zainab Thorp, der skal undervise i det nye fag for de syv- til elleveårige .

Broen-forfattere: -Ikke alle vil kunne lide slutningen

Tolkien har en baggrund som professor i gamle sprog ved universitetet i Oxford. I forbindelse med Ringenes Herre-universet udviklede han to elversprog: Sindarin og quenva. Sindarin er elvernes dagligdagssprog, mens quenva kun tales ved højtidelige lejligheder.

Nu spørger man sig selv, hvilken gavn syvårige vil have af at kunne tale elversprog, men Thorp mener, at det vil give dem nogle vigtige færdigheder. Desuden vil de også blive bedre til at spille rollespil: "Nogen af drengene er optaget af rollespil. At kunne sindarin er nyttigt, når man skal give ordrer til de alviske armeer", siger hun og tilføjer: "Det er også nyttigt, hvis de ønsker at studere på universitetet. Vi ser på nogen af Tolkiens gamle manuskripter og det udvikler nogle vigtige sammensatte færdigheder".

Del din kommentar

Forsiden lige nu