Ella har været dronnings stand-in i 30 år

torsdag d. 3. august 2017 kl: 14. 28 Af: Ritzau Fokus
FILES-BRITAIN-ROYALS-PHILIP, Duke of Edinburgh, Prins Philip, Dronning Elizabeth II, The Duke of Edinburgh
Dronning Elizabeth har din helt egen stand-in ligesom i film. Foto: BRUCE ADAMS / SCANPIX

Inden den britiske dronnings vigtige arrangementer bliver alt øvet, og i stedet for den travle Elizabeth er det suppleanten Ella Slack, der stiller op.

Det er ikke kun i Hollywoods vildeste film og farligste scener, at en stand-in er nødvendig for at skåne skuespillerne.

Meghan Markles søster sender brutal fødselsdagshilsen til Harry

Den travle dronning Elizabeth har i over 30 år nemlig benyttet sig af en suppleant i forbindelse med forberedelse til sine mange arrangementer.

– Alt, som dronningen gør, er øvet. Om det er et besøg på et rådhus eller åbningen af et hospital, så har jeg været suppleant for dronningen. Folk kalder mig hendes majestæt: Det er som at leve to liv, siger den 74-årige Ella Slack, der bor i Ramsey på Isle of Man, i et interview med Great Big Story.

Ella Slack er blot fem centimeter lavere end den engelske regent, og den 152 centimeter høje kvinde har i mere end 60 tilfælde været dronningens suppleant, og det kom i stand ved et tilfælde.

Ella Slack arbejdede for BBC, da en producer havde et problem i forbindelse med en optagelse ved krigsmindesmærket The Cenotaph i London, hvor dronningen beklagede sig over, at hun fik solen i øjnene.

Alle andre på settet var mænd på over 180 centimeter – så den lille dame fra Isle of Man tilbød straks sin hjælp.

– Det ledte til flere ting. Jeg har været i hendes kongelige karet og på det britiske kongeskib til Tower of London, fortæller Ella Slack.

Kate vil gøre noget hun aldrig har gjort før: Og det er for et godt formål

– Jeg har dog aldrig fået lov til at sidde på tronen i Overhuset (i det britiske parlament, red.). Den skal jeg stå oprejst foran – det er en meget striks regel, siger suppleanten.

Ella Slack har aldrig ønsket at modtage betaling for sine ydelser. Hun betragter arbejdet som en fornøjelse og en ære, fortæller hun.

Del din kommentar

Forsiden lige nu