Ellen Hillingsø bliver vært ved prisfest

tirsdag d. 8. december 2015 kl: 19. 00 Af: Ritzau Fokus
 
Ellen Hillingsø skal styre slagets gang, når Bodilprisen bliver uddelt 5. marts på Bremen Teater.

Ellen Hillingsø skal styre slagets gang, når Bodilprisen bliver uddelt 5. marts på Bremen Teater. Foto: Pressefoto, Bodilprisen/free

Skuespillerinden Ellen Hillingsø skal styre slagets gang, når Bodilprisen bliver uddelt.

Den røde løber bliver rullet ud, og de danske stjerner venter med svedige håndflader, når Danmarks ældste filmpris, Bodilprisen, igen skal uddeles til marts. Og nu er det afsløret, at det bliver den erfarne skuespillerinde Ellen Hillingsø, der skal få det traditionsrige show til at glide i rollen som aftenens vært.

Bodil Prisen: Debutant scorer for rollen som frygtelig kvinde

I øjeblikket kan børn og barnlige sjæle dagligt få et glimt af Ellen Hillingsø i DR’s genudsendelse af julekalenderen “Absalons hemmelighed”. Men de fleste kender hende nok bedst fra den lange række af film, teaterforestillinger og tv-serier hun har på cv’et, heriblandt “Charlot og Charlotte”, “Hjørdis” og “Player”.

Ellen Hillingsø har ikke selv haft fingrene i en Bodil, men i 1997 blev hun belønnet med en Robert for bedste kvindelige birolle for sin medvirken i Susanne Bier-filmen “Sekten”.

Bodilfest for 69. gang

Det er 69. gang den danske filmbranche samles for at fejre årets flotteste præstationer, som bliver uddelt af Danske Filmkritikere og overrakt på Bremen Teater. Derudover bliver showet også sendt live i en række lokale biografer, som holder deres egen prisfest.

Dejan Cukic scorer Bodilpris for rolle som ludoman

Hvem, der får chancen for at vinde de eftertragtede priser, er endnu ikke offentliggjort. 7. januar samles Danske Filmkritikere for at nominere de skuespillere, instruktører og filmfolk, som i årets løb har gjort sig positivt bemærket. På trods af at Bodil har næsten 70 år på bagen, er hun også trådt ind i den digitale tidsalder, og offentliggørelsen af nomineringerne kan følges live mellem klokken 13 og 15 på Bodilprisens twitter.

Bodilprisen bliver afholdt på Bremen Teater 5. marts.

Del din kommentar

Forsiden lige nu