Eminem afslører sit livs største nederlag

fredag d. 24. juli 2015 kl: 11. 00 Af: Ritzau Fokus
 

Den amerikanske rapper taler ud om sit misbrug, skriveblokering og sin allerstørste nedtur.

Eminem har toppet hitlister verden over og rapperen, der også går under navnet Slim Shady, kunne nærmest ikke træde musikalsk forkert, da hans popularitet toppede i 00’erne. Men Marshall Bruce Mathers III, som hans mor har døbt ham, har også haft nogle ordentlige nedture undervejs i karrieren. Eminem talte ud om de hårde tider i et interview med Sway’s Universe.

Indrømmelserne kommer i kølvandet på den nye boksefilm “Southpaw”, som er inspireret af Eminems hårde liv og har 50 Cent og Jake Gyllenhaal på rollelisten. Særligt én episode står frem i den legendariske rappers hukommelse: Da han måtte nøjes med en andenplads i freestyle-konkurrencen Rap OL.

Fans skræmte af skud-lyde ved koncert

– Da jeg fik en andenplads ved Rap OL … Vinderen fik 500 dollar og et Rolex-ur, genkalder den 42-årige rapper sig om nederlaget i interviewet.

– På det tidspunkt var jeg lige blevet smidt ud af mit hus. Jeg havde ikke noget sted at bo, og jeg havde virkelig brug for pengene. Og oven i det havde jeg jo tabt. Så på det tidspunkt følte jeg, at jeg havde nået min største nedtur, uddyber “Lose Yourself”-rapperen.

Men den i dag succesfulde rapper havde også andre problemer og kæmpede en hård kamp med et voksende stofmisbrug i sine unge dage.

– Da jeg nåede lavpunktet i min afhængighed og det hele, kunne jeg ikke skrive længere. Jeg blev så opslugt af min afhængighed, at jeg bare tog piller hele dagen eller bare var helt usammenhængende. Jeg tænkte kun på min næste pille, fortæller Eminem ærligt i interviewet.

Misbruget blev en stor forhindring for den ellers så produktive rappers karriere, fordi han mistede evnen til at skrive ny musik.

– Hvad end det er for nogle celler stoffer påvirker i din hjerne, særligt stoffet Ambien, uanset hvad det er for et kemikalie, så kunne jeg i hvert fald bare ikke skrive længere, indrømmer ordsmeden.

Eminem har lavet soundtracket til filmen Southpaw, der har dansk premiere den 20. august.

Eminem på Roskilde: Her er fem facts om rapperen, du garanteret ikke kendte

Hør hele interviewet med Eminem øverst i artiklen…

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu