Emma Watson: Jeg er udsat for sexisme

søndag d. 4. oktober 2015 kl: 8. 00 Af: Ritzau Fokus
 
Emma Watson insisterer på at blive behandlet som en mand.

Emma Watson insisterer på at blive behandlet som en mand. Foto: Jonathan Short/JONATHAN SHORT/INVISION/AP

Skuespillerinden Emma Watson raser over den ulige fordeling af mænd og kvinder, som selv foregår det mest utænkelige sted.

Der er ingen magisk formular, der kan ændre fordelingen af mænd og kvinder i Hollywood med et trylleslag, så derfor må “Harry Potter”-stjernen Emma Watson bruge sin kendisfaktor i stedet.

Harry Potter- og Glee-stjerne er gået hvert til sit

I et offentligt brev, som avisen The Guardian bringer, harcelerer den 25-årige skuespillerinde over den ulige fordeling af X og Y-kromosomer i filmbranchen.

– Jeg oplever sexisme i, at jeg har arbejdet sammen med 17 mandlige instruktører og kun to kvindelige. Og i forhold til producere har jeg arbejdet sammen 13 mænd og kun én kvinde, skriver universitetsuddannede Watson om at være kvinde i “herre-Wood” og fortsætter:

– Mændene i toppen har ofte svært ved at forholde sig til de problemer, kvinder står overfor, og derfor bliver vi ikke taget alvorligt, men kvinder er lige så skyldige i at diskriminere kvinder – kvinder kan være utroligt dømmende, raser hun.

– Men jeg har været heldig: Jeg har altid insisteret på at blive behandlet som en mand, og den lighed har jeg opnået. De fleste problemer, jeg er stødt på, har været i medierne, hvor jeg bliver behandlet utroligt unfair i forhold til mine mandlige medspillere, skriver Watson.

Ved siden af filmkarrieren arbejder den unge skuespillerinde og aktivist også som FN-ambassadør, og sidste år lancerede hun kampagnen “HeForShe”, der skal få mænd til at engagere sig i ligestillingsdebatten. Men på trods af det fine initiativ finder skuespillerinden alligevel situationen tragikomisk.

Skiferie med strejf af kendte og royale

– Mit arbejde i FN har gjort mig endnu mere klar over problemerne – jeg var til en arbejdsmiddag for nylig, hvor der var syv mænd – og kun mig som den eneste kvinde, lyder det fra Watson.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu