Dansk rocklegende er død

søndag d. 18. december 2016 kl: 19. 43 Af: Elo Christoffersen

Den danske rock-bassist Erik Falck er død.

Bassisten Erik Falck er død. Han var en af de mest fremtrædende personer i dansk rock i 1970’erne. Han blev 64 år, skriver BT.

Legendarisk midtbanespiller har forladt græstæppet

Erik Falck var medlem af C.V. Jørgensens band og C.V. Moto, der blandt andet talte Lotte Rømer og Ivan Horn, fra 1973 til 1980.

Erik Falck død bekræftes af hans bror, Henning Falck, på Facebook.

– Kæreste Erik – så stævnede du ud på på din sidste rejse efter en sidste urimeligt svær tid. Det var alt for tidligt og der var så meget du ville med dit liv – det er ikke rimeligt. Jeg vil altid savne dig storebror og jeg vil bære vores fælles minder i mit hjerte, skriver broderen i følge BT.

Nye standarder i dans musik

Især de to album ’Storbyens små oaser’ og ’Vild i varmen’ var med til at sætte en ny standard i dansk rock, musikalsk, tekstligt og ikke mindst lydmæssigt.

I den fase af sin karriere var bandleder Carsten Valentin Jørgensen og de øvrige medlemmer, Ivan Horn, guitar, Rene Wulff, trommer og Erik Falck, bas, inspireret af amerikanske westcoast-rockbands som Doobie Brothers og The Eagles.

Mere end blot bas

Falcks musikalske indflydelse på den danske rockscene rækker meget længere end basspillet.

De to nævnte C.V.-album var stildannende i Danmark på et tidspunkt, hvor især den danske studieejer Freddy Hansson var med til at hæve barren gennem store investeringer i nyt udstyr og producerne Nils Henriksen (’Storbyens små oaser’) og Stig Kreutzfeldts (’Storbyens små oaser’ og ’Vild i varmen’) gehør, skriver BT videre.

Ny karriere

Efter et forholdsvis kort eventyr i bandet C.V. Moto, blev Falck medejer, teknisk chef, lydteknikker og projektleder i studiet Moto ApS 1980-2004. Var man til dansk rockkoncert i den periode, stod der meget ofte Moto på udstyret. Senere blev Falck ejer og direktør og projektchef Moto Audio Sales 2004-2011 og projekt og salgschef af L-Acoustics hos Matrix Group 2011-2015.

I galleriet over artiklen kan du se, hvem vi ellers har måttet sige farvel til i 2016.

Del din kommentar

Forsiden lige nu