Westworld-stjerne: -Jeg er blevet voldtaget

onsdag d. 30. november 2016 kl: 17. 23 Af: Ritzau Fokus

Serieskuespillerinden Evan Rachel Wood står frem med sin historie for at støtte andre sexofre.

I et gruopvækkende interview med Rolling Stone tidligere i november fortalte Evan Rachel Wood, at hun har været udsat for to sexovergreb.

Den 29-årige skuespillerinde stod frem med sin historie i musikmagasinet for at støtte andre i samme situation ved at fortælle, at de ikke er alene.

– Jeg er blevet voldtaget. Af en kæreste, mens vi var sammen, og på et andet tidspunkt af en barejer.

– Første gang var jeg ikke sikker på, om det var voldtægt, fordi det var min kæreste – og hvem ville også tro mig? Det anden gang troede jeg, det var min skyld, og at jeg skulle have gjort mere modstand, sagde skuespillerinden.

Trækker sig fra sociale medier

Interviewet har rippet så meget op i Woods fortid, at hun nu trækker sig tilbage fra de sociale medier et stykke tid.

Der sker kort tid, efter at hun også delte sin personlige historie i et brev på Twitter.

– Jeg vil ikke skamme mig. Jeg står stadig oprejst, jeg er i live, jeg er glad, jeg er stærk, men jeg er stadig ikke ok. Et traume på få minutter kan blive en livslang kamp, skriver hun i brevet og har kort tid efter delt en opdatering:

– Vil tage en pause fra de sociale medier. Tak for al jeres støtte og modige historier. I er ikke alene, lyder det i et tweet fra “Westworld”-stjernen.

Evan Rachel Wood stadig påvirket

Wood fortalte Rolling Stone, at hun stod frem med sin historie for at støtte andre udsatte for sexkrænkelser – overgrebene påvirker stadig skuespillerinden dybt.

– Ens dæmoner vil aldrig nogensinde forlade en helt. Men når man bruger dem til at skabe noget andet, giver det dem næsten et formål, og som om at de ikke var der forgæves. Jeg tror, det er sådan, jeg slutter frem med dem, lød det fra hende.

Evan Rachel Wood nævner intet om, hvem, hvor og hvornår de påståede overgreb har fundet sted.

Tidligere har skuespillerinden dannet par med den excentriske musiker Marilyn Manson. Desuden har hun en søn fra ægteskabet med Jamie Bell, der havde en stor rolle i Lars von Trier-filmen “Nymphomaniac”.

I øjeblikket hitter hun i serien “Westworld”, hvor hun spiller over for Hollywood-veteranerne Anthony Hopkins og Ed Harris og danske Sidse Babett Knudsen.

Læs hele brevet her:


/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu