Skip to main content

Superstjerner vil have rapper ud af fængsel

En underskriftsindsamling skal hjælpe rapper ud af fængsel efter slagsmål.

Her ses en række personer, der følger musikeren Rakim Mayers, bedre kendt som Asap Rocky, på dennes turné. Foto: Scanpix

Her ses en række personer, der følger musikeren Rakim Mayers, bedre kendt som Asap Rocky, på dennes turné. Foto: Scanpix

I slutningen af juni optrådte den amerikanske rapper A$AP Rocky på Tinderbox i Odense, men få dage efter blev han anholdt for et voldsomt slagsmål i Stockholm.

Episoden har rapperen selv postet flere videoer af på Instagram, og her kan man se, at A$AP Rocky og hans crew bliver forfulgt af to unge mænd, som rapperens sikkerhedsvagt flere gange prøver at få til at gå, men til sidst ender det i håndgemæng.

Siden har rapperen, der står bag numre som “F**kin’ Problems” og “Praise The Lord” siddet fængslet i Sverige, og hans manager, John Ehrmann, påstår, at det sker under fuldstændigt inhumane forhold.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Derfor har han startet en underskriftsindsamling for at få rapperen ud af det svenske fængsel.

Det har fået flere stjerner til at melde sig i koret for at få A$AP Rocky løsladt.

Melder sig i kor

Blandt andet har Justin Bieber, Frank Ocean og Post Malone delt opslag på de sociale medier, hvor de udtrykker deres uforbeholdne støtte til rapperen og harme over det, han lige nu går igennem.

Samtidig melder rapstjerner som Tyler, The Creator og Schoolboy Q, at de har besøgt Sverige for sidste gang nogensinde.

Rapperens manager mener, at A$AP Rockys menneskerettigheder bliver krænket i fængslet. Han påstår blandt andet, at rapperen er i isolation døgnet rundt og lever under meget uhumske forhold.

I en artikel beskriver netmediet TMZ desuden, hvordan A$AP Rocky ifølge flere anonyme kilder holdes fanget i en celle, hvor han sover på en yogamåtte uden tæpper, at vandet er udrikkeligt, og maden er så uspiselig, at han kun fik et æble at spise om dagen i de første fem dage, han var fængslet.

Den indsatte i nabocellen skulle desuden være mentalt ustabil og kaste med afføring, som ikke bliver tørret op, rapporterer mediet.

Alle de påstande afviser Frederik Wallin, der er leder af Kronoberg fængslet. Til det svenske Aftonbladet fortæller han om ugens menu for de indsatte, der både indeholder varm pasta og rabarbertærte.

I første omgang er rapperen fængslet i to uger uden mulighed for at stille kaution, fordi der ifølge svenske myndigheder er risiko for, at rapperen vil flygte ud af landet.

En anmodning fra rapperens advokat til Sveriges Højesteret er blevet afvist.

Del din kommentar