To dronninger tog i byen sammen

fredag d. 3. november 2017 kl: 21. 20 Af: Jesper Werge, jw@kendte.dk

Dronning Margrethe gæstede fredag aften koncertsalen i DR-Byen sammen med Norges dronning Sonja. De to fulgtes ad til en opera-oplevelse af de helt store.

Det handlede om en fejring af dronning Sonja, da Danmarks dronning Margrethe fredag nød en aften i DR’s Koncertsal. Her havde hun nemlig sin norske “kollega” med.

Det var DR Symfoniorkestret og Dronning Sonjas Internationale Musikkonkurrence, der præsenterede en fornem buket af unge sangtalenter.

"Eventyrdronningen" Margrethe på slap line i hylende morsom video

Blandt andet kunne man opleve den prisvindende sopran Elsa Dreisig og den blot 23-årige tenor Bror Magnus Tødenes i de kendte og elskede operaarier af blandt andet Verdi, Puccini og Gounod.

Højt estimeret konkurrence

Vært ved koncerten var Stine Rosengren fra DR’s P2-kanal – og hun havde nok at se til med hele to dronninger på samme tid.

Dronning Sonja-konkurrencen hører til blandt de mest estimerede klassiske musikkonkurrencer i verden, og denne fredag var ingen undtagelse.

En buket med nyslåede prisvindere fra årets konkurrence sammen med andre unge sangtalenter og tidligere konkurrencevindere, som allerede har en professionel karriere på verdens operascener.

Fra verdens fineste operahus

Blandt koncertens stjernenavne var den norske tenor Bror Magnus Tødenes, der fik sin professionelle operadebut som kun 21-årig.

Han har allerede indspillet et kritikerrost solo-album, og i dag – som 23-årig – er han tilknyttet et af verdens fineste operahuse, Wiener Staatsoper.

De to dronninger kunne også opleve den dansk-franske sopran Elsa Dreisig, der er ‘Årets Operatalent’ på dette års Copenhagen Opera Festival.

En fejring af Sonja

Foruden sin 2. pris i Dronning Sonja-konkurrencen i 2015, har Elsa Dreisig vundet den prestigefulde “Operalia” konkurrence grundlagt af Placido Domingo.

Sidste år blev hun udråbt som ‘Årets Unge Kunstner’ i det tyske operatidsskrift Opernwelt.

Dronning Sonja overværede gallakoncerten, som blev dirigeret af den unge italiener Daniele Rustioni.

Samtidig var koncerten en del af den officielle fejring af Dronning Sonjas 80 års fødselsdag. Hun rundede det skarpe hjørne denne sommer.

Vidste du at….?

Nok er det danske kongehus et af verdens ældste monarkier. Og nok kan dronning Margrethes gener spors langt tilbage i historien. Men de kan altså ikke spores helt tilbage til Gorm den Gamle, der som den første danske konge optræder i Danmarkshistorien helt tilbage i midten af 900-tallet.

Smukt kapitel i kongehusets historie afsluttet i dag

– Vi har i vore dage en meget genetisk forestilling om slægtskab, og hvis du bruger begrebet i en moderne forstand som at være blodsbeslægtet eller have identiske genpuljer, er svaret nej, når du spørger, om Margrethe er i familie med Gorm den Gamle, fortæller lektor på Saxo-Instituttet ved Københavns Universitet, Jes Fabricius.

Læs mere om dronning Margrethes og Gorm den Gamles gener her.

Del din kommentar

Forsiden lige nu