Fifty shades of chok: Instruktør skrider

fredag d. 27. marts 2015 kl: 16. 30 Af: Ritzau Fokus
 

Sprængt firkløver: Filminstruktøren Sam Taylor-Johnson (yderst til venstre) dropper at instruere Jamie Dornan og Dakota Johnson (i midten) efter konflikter med “Fifty Shades of Grey”-forfatteren E.L. James (yderst til højre). Foto: Jonathan Short/JONATHAN SHORT/INVISION/AP

Filminstruktøren Sam Taylor-Johnson ragede flere gange alvorligt uklar med “Fifty Shades of Grey”-forfatteren under filmatiseringen.

Filmen “Fifty Shades of Grey” fik i høj grad anmeldelser i kolde nuancer, mens publikum i den grad fik rødblussende kinder.

Som en af årets mest hypede film var filmatiseringen af den såkaldte husmor-pornofilm længe ventet, men tilblivelsen af succesromanen er ikke sket uden gevaldig dominans fra bøgernes forfatter E.L. James.

Fifty Shades får smæk: Selv sexscenerne er dårlige

Det oplevede filmens instruktør, Sam Taylor-Johnson, der nu dropper at stå bag kameraet på de to efterfølgere, meddeler hun i en pressemeddelelse til USA Today.

– At instruere “Fifty Shades of Grey” har været en intens og fantastisk rejse, som jeg er meget taknemmelig for. Jeg vil ikke vende tilbage for at instruere fortsættelserne, men jeg ønsker ikke andet end succes til dem, der overtager den spændende udfordring.

Sådan lyder noget af meldingen fra Taylor-Johnson, som takker filmens hovedrolleindehavere Jamie Dornan og Dakota Johnson, der spiller rollerne som henholdsvis den dominerende millionær Christian Grey og den underdanige studine Anastasia Steele.

I pressemeddelelsen uddyber Taylor-Johnson ikke sin beslutning, men hun har tidligere givet udtryk for, at bøgernes forfatter, E.L. James, var en værre dominatrix i samarbejdet med at vække bogen til live på filmlærredet.

– Vi stødte ofte sammen og blev nødt til at finde en måde at nå frem til en fælles løsning. Hun vil også være den første til at sige, at samarbejdet ikke var nemt. Det var nemlig ikke nemt, sagde Taylor-Johnson til The Hollywood Reporter i februar og tilføjede:

– Jeg tror, at vi begge følte, at det var en utrolig smertefuld proces, lød det fra Taylor-Johnson, der ligesom E.L. James gerne ville svinge pisken over filmatiseringen.

Se her: Saftig ny "Fifty Shades of Grey" trailer

Sam Taylor-Johnson og E.L. James’ problemfyldte arbejde med “Fifty Shades of Grey” kan stadig ses i biograferne herhjemme.

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu