Film om voldtægt bør fobydes

onsdag d. 24. januar 2007 kl: 0. 00 Af: Kendte.dk NY
 

Den talentfulde Dakota Fanning er ganske uforskyldt blevet midtpunkt i en strid mellem Hollywood og flere religiøse grupper.

Det skyldes hendes medvirken i filmen Hounddog, der netop har haft premiere på på Sundance Film Festival. Filmen handler om en pige, som har en hård barndom i Sydstaterne, og hun finder trøst i musikken og tager hjemmefra for at købe billetter til en koncert med Elvis Presley.

I filmen forekommer der en scene, hvor pigen bliver voldtaget af en teenagedreng, og det er dette forhold, der har fået de religiøse grupper til at forlange, at filmen forbydes. De mener nemlig, at den unge skuespillerindes medvirken i scenen grænser til børnemishandling, men selv tager den 12-årige Fanning postyret med ophøjet ro.

Cliff Richard fejrer jubilæum i Danmark

“Det sker jo ikke i virkeligheden. Det er en film, og det kaldes at spille skuespil. Jeg bliver ikke udsat for noget,” udtaler hun og tilføjer, at hun og instruktøren Deborah Kampmeier talte om det i månedsvis, inden filmindstilningerne gik i gang. Kampmeier forsvarer filmen og siger, at det er nødvendigt at diskutere emner som voldtægt af børn. “Der er lagt låg på emnet fra samfundets side, men der er masser af kvinder, som har været udsat for det her,” siger hun.

Det meste af den kontroversielle scene foregår i øvrigt i mørke, og kun Dakota Fannings skrig høres

Del din kommentar

Forsiden lige nu