Filmen gemt væk

tirsdag d. 12. juni 2007 kl: 0. 00 Af: Kendte.dk NY
 

Det er ikke nogen hemmelighed, at den kontroversielle filmmager Michael Moore ikke bryder sig om den regering, der i øjeblikket styrer USA, og derfor kritiserer han styret, så ofte han kan komme afsted med det. Det har sågar skaffet ham en Oscar for nogle år siden, men nu er han kommet i myndighedernes søgelys i forbindelse med sin seneste film, Sicko, som endnu ikke har haft premiere i USA.

Nu kommer der en amerikansk udgave af "Skam"

Filmen handler om, hvordan det amerikanske sundhedsvæsen har forsømt de mennesker, som er blevet syge efter terrorangrebet og oprydningen i New York den 11. september 2001. I den forbindelse har Moore og holdet bag filmen været på Cuba, som USA ellers har en handelsembargo imod, hvilket betyder at man som amerikaner ikke bare kan rejse frem og tilbage mellem Cuba og USA.

De amerikanske myndigheder er ved at undersøge Moores rejser til Cuba nærmere, og derfor føler instrutøren sig forfulgt, og han frygter, at man ligefrem kan finde på at beslaglægge alle kopier af den på forhånd kontroversielle film, inden den overhovedet får premiere. Det vil han naturligvis ikke risikere, og derfor har han sikret sig, at en enkelt kopi af filmen er gemt godt af vejen i Canada. De canadiske myndigheder har han nemlig ingen ballade med.

Del din kommentar

Forsiden lige nu