Filmstjerne gik amok i racistisk overfald

tirsdag d. 5. juni 2018 kl: 7. 21 Af: Jørgen Rosengren

2 Guns er en actionfilm med Mark Wahlberg i en af hovedrollerne. Som ung havde han hovedrollen i en noget anderledes sag: Nemlig et racistisk overfald.

2 Guns er en action-film, hvor parret Denzel Washington (Bobby) og Mark Wahlberg (Stig) skal røve tre millioner dollars i narkopenge fra en bank.

En film, der sendes på TV 2.

Det viser sig dog pludselig, at der ikke er bare tre millioner, men ekstra 40 millioner dollar i boksen. Og – selvfølgelig, fristes man næsten til at sige – stopper det ikke der. Både Washington og Wahlberg har løjet omkring deres identiteter over for hinanden; de er nemlig begge hemmelige agenter. For hvert sit bureau. Og agenter, der er på jagt efter samme ‘bad guy’.

Det er ikke første gang, at film af den mere hårdtslående slags har netop Mark Wahlberg på rollelisten; The Italien Job, Shooter, Max Payne og The Fighter, for nu bare at nævne nogle få stykker.

Men vidste du, at Mark Wahlberg i sin spæde ungdom var en tur bag tremmer for et racistisk overfald på en vietnamesisk mand?

Blakket fortid

I 1988, da Mark Wahlberg var 16 år gammel, overfaldt han i Boston-bydelen Dorchester i første omgang en vietnameser med en cirka halvanden meter lang trækæp, imens han kaldte ham en ‘fucking vietnamesisk lort’.

Den overfaldne gik bevidstløs i gulvet.

Mark Wahlberg giver omstridt filmløn til fond

Det skriver Daily Mail.

Herefter løber Mark Wahlberg fra stedet, hvor han kort tid efter støder ind i en anden mand af vietnamesisk afstamning.

Ham slår Mark Wahlberg i øjet.

Sigtet for drabsforsøg

Da Wahlberg senere bliver anholdt, bliver han sigtet for drabsforsøg.

Den kendte stjerne fik oprindeligt to års fængsel, men endte med kun at afsone 45 dage for de to overfald, som han erkendte sig skyldig i.

Wahlberg har siden bedt om tilgivelse for sin forbrydelse.

Fra ingenting til alting

Efter sit fængselophold undergik hans liv en ændring af de helt store. Under navnet Marky Mark fik han stor succes som rapper og undertøjsreklamer for Calvin Klein blev tilbage i 1990’erne.

Her er verdens bedst betalte skuespiller

Nu er han altså kendt som en af Hollywoods mest succesrige skuespillere. Så succesfuld, at han i 2017 var den skuespiller, der med en indtjening på 68 millioner dollar, topper Forbes-listen over de bedst betalte Hollywood-stjerner.

2 Guns sendes søndag 10. juni klokken 21 på TV 2.

Del din kommentar

Forsiden lige nu