Filmstjerne taber retssag om stalking

torsdag d. 18. februar 2016 kl: 17. 00 Af: Ritzau Fokus

En mand, der tidligere er dømt for at sende sexlegetøj til Gwyneth Paltrow, er blevet frikendt i en ny sag om chikane.

Den anklagede mand fortalte blandt andet, at han var “ensom” og “ønskede sig en penneven”. Foto: Jordan Strauss/JORDAN STRAUSS/INVISION/AP

– Jeg har et mål om at gifte mig med Gwyneth Paltrow og tage mig af hende.

Sådan stod der i et af de breve, der var centrum i en retssag mellem den berømte filmstjerne og en mand, der tidligere er dømt for at chikanere hende.

Filmstjernes firma sagsøgt: Skal betale kæmpebeløb for skedeæg

Manden har i perioden 2009 til 2015 sendt flere uopfordrede breve og gaver til Paltrow, og noget af indholdet var temmelig foruroligende, heriblandt en reference om at Paltrow “bøjer sig for døden”.

Juryen i Ohio, hvor retssagen fandt sted, endte dog med at frikende manden for bevidst at have forsøgt at skræmme “Shakespeare in Love”-stjernen.

Grædende Paltrow vidnede i retten

Gwyneth Paltrow vidnede selv i retten, hvor hun grædende fortalte, at brevene havde fået hende til at frygte for sin egen og sine børns sikkerhed.

– Jeg følte mig meget oprørt over det. Der trodsede al logik. Det var noget, jeg allerede havde gennemgået en meget lang og traumatiserende oplevelse med, fortalte den 43-årige stjerne ifølge Billboard.

Det var nemlig ikke første gang, at den anklagede mand havde taget kontakt til skuespillerinden.

I 2000 blev han idømt flere års psykiatrisk behandling, efter at han havde sendt lumre beskeder og sexlegetøj til hende.

Skuespillerinde: -Jeg har ødelagt så mange forhold

Den i dag 66-årige mand fortalte dog juryen, at han havde forandret sig, og at han ikke ønskede at skræmme Paltrow, men at han havde skrevet til hende for at søge tilgivelse for sine tidligere handlinger.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu