Fire villaer på otte år: Bille August køber nyt millionpalæ

tirsdag d. 15. marts 2016 kl: 16. 00 Af: Elo Christoffersen
 
Bille August købte i februar en 304 kvadratmeter stor villa på Lundevangsvej i Hellerup for 16 millioner kroner. Foto: Colourbox.com (Modelfoto)

Bille August købte i februar en 304 kvadratmeter stor villa på Lundevangsvej i Hellerup for 16 millioner kroner. Foto: Colourbox.com (Modelfoto)

Når Bille August køber ind på boligmarkedet, ruller dollartegnene i øjnene på Hellerups ejendomsmæglere.

Ifølge boligportalen Boliga købte den 67-årige filminstruktør i februar en 304 kvadratmeter stor villa på Lundevangsvej i Hellerup for 16 millioner kroner, og dermed er det fjerde gang på blot otte år, at Bille August jonglerer med store summer på markedet lige nord for København.

Og alle gangene har han vist sig som en ganske habil købmand.

Tjente under krisen

Da han flyttede fra London til Hellerup i begyndelsen af 2008, betalte han 8,8 millioner kroner for sit nye rækkehus, som han overtog fra rigmanden Fritz Schur.  Dengang fik Bille August forhandlet lidt over en million kroner af prisen i forhold til udbudsprisen på 9,95 millioner kroner.

Bille August: Sådan virker mine egne film på mig

Han videresolgte boligen i juli 2009, hvor markedet stadig var hårdt ramt af finanskrisen, men fik alligevel 10 millioner kroner for ejendommen. Altså en merpris på 1,2 millioner kroner.

Samme år købte han en villa på Lemchesvej i Hellerup for 26 mio. kr., men blot halvandet år senere fik han solgt huset for 30 mio. kr. midt i den mest dybfrosne periode under finanskrisen.

Pengene fik dog ikke lov at ligge længe i lommen, for i samme måned som han fik solgt sin villa, betalte han 21 mio. kr. for et nyt palæ på Onsgårdsvej i Hellerup, efter en kontant rabat på fire millioner kroner i forhold til udbudsprisen.

Hollywoodskuespillere genindspiller dansk filmhit

Ligger i ambassadekvarteret

Bille Augusts nye ejendom ligger ifølge Boliga i ambassadekvarteret i den sydlige del af Hellerup og var i 2009 og 2010 udbudt offentligt til salg. Dengang var der dog ingen, som ville byde de 10 mio. kr., boligen var udbudt til.

Han har ikke – offentligt – sat sin villa på Onsgårdsvej til salg endnu. Den er ifølge den offentlige vurdering 28,5 mio. kr. værd.

Del din kommentar

Forsiden lige nu