Fireårig hjertestop-overlever mødte Mary

tirsdag d. 31. maj 2016 kl: 16. 03 Af: Ritzau Fokus
 

Lille Elvira på bare fire år overlevede et hjertestop i 2012. Mandag overrakte hun blomster til kronprinsesse Mary.

Det har uden tvivl været en stor dag for fireårige Elvira Wahlsten Olesen, da hun mandag fik lov at overrække en buket blomster til kronprinsesse Mary på Tivoli Hotel.

Anledningen til deres møde var, at den danske kronprinsesse åbnede EMS2016-kongressen i København, hvor danske og internationale forskere inden for det akutmedicinske område deltager. Det skriver TrygFonden på fondens hjemmeside.

Protektor for kongressen

Kronprinsesse Mary er protektor for kongressen, hvor der blandt andet er fokus på at øge overlevelsesraten for patienter, der har fået hjertestop uden for hospitaler og på at give bedre behandling til patienter, der har fået hjerneblødninger og blodpropper.

Kendte og kongelige indtog Tivoli

Lille Elvira Wahlsten Olesen har selv overlevet et hjertestop, og det er patienter som hende, kongressen har til formål at hjælpe. Derfor havde hun fået æren af at tage imod kronprinsesse Mary.

Under besøget fik den danske kronprinsesse også lov at opleve en ambulance, hvor patienterne kan lytte til musik, mens de bliver transporteret og behandlet.

Hvilken er din favorit: Her er kronprinsessens sommerkjoler

Kongressen løber til den 1. juni.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu