Dobbelt fødselsdag på Amalienborg: Royale tvillinger fylder syv år

mandag d. 8. januar 2018 kl: 8. 59 Af: Ritzau Fokus og Jesper Werge, jw@kendte.dk

De kongelige tvillinger har fødselsdag. Mandag kan prinsesse Josephine og prins Vincent kan fejre deres syv års fødselsdag. Så mon ikke kronprinsen skal kreere både en kagekone og en kagemand?

De kongelige tvillinger har fødselsdag mandag den 8. januar.

Og det er første gang, at kronprinsparrets to yngste børn kan se frem til fødselsdagssang fra klassekammeraterne.

Sidste sommer begyndte prinsesse Josephine og prins Vincent nemlig i skole, og mandag fylder de royale tvillinger syv år.

Der vil dog ikke blive tale om en fælles fødselsdagssang i klasselokalet, for de to går nemlig i hver sin klasse på Tranegårdskolen i Hellerup.

Alle fire går på samme skole

– Jeg går i B, og han går i A, kunne en stolt prinsesse Josephine oplyse til pressen forud for den første skoledag i august.

De kongelige forældre kunne fortælle, at tvillingerne er hinandens bedste venner, og at det nok var sundt, at de fik hver deres klasse og dermed klassekammerater.

Tvillingerne går på den samme skole som deres to ældre søskende, prins Christian på 12 år og prinsesse Isabella på 10 år.

Så skal der deles ud

Dermed skal kronprinsparret dykke dybt i husholdningspungen, da der både skal deles flødeboller ud i A-klassen og B-klassen.

Eller hvad der nu er moderne på de kanter.

Det fremgår ikke af Kongehusets hjemmeside, hvad der reelt skal ske af fejring – men mon ikke kronprinsen har kreeret både en kagekone og en kagemand, til når de unge fødselarer vender hjem fra skole?

Se de søde billeder: Danske prinser og prinsessers første skoledag

Da tvillingerne blev døbt i Holmens Kirke i april 2011, fik de traditionen tro en lang række navne – heriblandt et grønlandsk navn.

Har nydt julen i Australien

Kronprinsparret, som selv holdt tvillingerne under dåben, kunne således afsløre, at de fulde navne er henholdsvis Josephine Sophia Ivalo Mathilda og Vincent Frederik Minik Alexander.

Prinsesse Josephine og prins Vincent har nydt julen under varmere himmelstrøg end sædvanligt, nemlig på Tasmanien i Australien, hvor kronprinsesse Mary er født.

Højtiden fejrede de sammen med deres forældre, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, deres to søskende, prins Christian og prinsesse Isabella, samt kronprinsesse Marys australske familie.

Hvem kom egentlig først

De to kønne børn er som bekendt tvillinger – men prins Vincent er lige et my ældre end sin søster.

Det var nemlig ham, der kom først til verden – og dermed er prins Vincent kronprinsparrets tredje barn – og nummer fire i arvefølgen til den danske trone.

Prinsesse Josephine er kronprinsparrets fjerde – og formentlig sidste – barn, og nummer fem i arverækkefølgen til den danske trone.

Står klar til den britiske trone

I den mere kuriøse afdeling er de begge – ifølge Wikipedia.org – nummer henholdsvis 324a og 324b i arverækkefølgen til den britiske trone.

Første skoledag: Royale tvillinger er parate

Det fremgår også, at deres far, kronprinsen, der er nummer et i arvefølgen herhjemme, indtager en 322. plads i forhold til den britiske trone.

Vi siger hermed et stort og hjerteligt tillykke til prinsen og prinsessen.

Del din kommentar

Forsiden lige nu