Flaskepost fra P sætter danmarksrekord

mandag d. 7. marts 2016 kl: 12. 38 Af: Elo Christoffersen
 

Med 207.669 billetter i premiereweekenden inklusiv snigpremierebilletter er det første gang nogensinde, at en dansk film passerer 200.000 billetter allerede i premiereweekenden.

Zentropas længe ventede thriller Flaskepost fra P instrueret af Hans Petter Moland er kommet historisk flot fra start, og i løbet af de første fire dage i de danske biografer er publikum væltet ind som aldrig før til en dansk film. Svimlende 207.669 billetter inkl. snigpremierebilletter er det blevet til i premiereweekenden. Det er aldrig sket før, at en dansk film når 200.000 billetter i premiereweekenden inkl. snigpremierebilletter.

Far og søn lander roller i ny Afdeling Q-filmatisering

I selve weekenden torsdag-søndag solgte filmen 154.342 billetter, hvilket er 22.000 billetter flere end til Fasandræberne og hele 33.000 flere end til Kvinden i buret. Det er den bedste premiereweekend for en dansk film al den tid, hvor premiereweekenderne har varet fra torsdag til søndag (før 2010 gik premiereweekenden fra fredag til søndag, red.).

Stor glæde hos Zentropa og Nordisk Film Distribution

Hos produktionsselskabet Zentropa er der selvsagt stor glæde. Producer Louise Vesth, som med Flaskepost fra P nu har stået bag fire af de seks største premiereweekender på danske film til dato, siger:

– Det er helt vildt. Vi er lykkelige. Vi har gjort os umage med at udvikle universet og lave film som både underholder og imponerer. Jeg er stolt over at vi i dansk film har kunne opbygge en højkvalitets filmserie, med de bedste skuespillere og filmfolk vi har. Vi skal glæde os over at danskerne i den grad har taget både film og bøger til sig. Jeg er taknemmelig for at bo i et land hvor vi har en stolt filmtradition og hvor danskerne ser danske film. Tak til publikum og tak til TV 2 og Det Danske Filminstitut, uden dem havde vi ikke opnået dette fantastiske resultat.

Fasandræberne set af over 1 mio. seere på TV 2

Det var ikke kun i biograferne, at Afdeling Q-universet sejrede i weekenden. Også hjemme i stuerne var Carl Mørck og co. særdeles populære. I går aftes var der tv-premiere på Fasandræberne på TV 2, og den blev set af hele 1,030 mio. seere, hvilket gør den til den mest sete film på dansk tv i over fem år.  Den får samtidig den sjældne kvalitetsvurdering 4,5 ud af 5, hvor 5 er bedst.

– Et godt samarbejde med Zentropa gjorde det muligt at have premiere på Fasandræberne på TV 2 i samme periode som Flaskepost fra P åbnede i de danske biografer. Dette tætte samarbejde har endnu en gang vist sig succesfuldt hos både biografgængerne og tv-seerne, siger fiktionschef på TV 2 Katrine Vogelsang og forsætter:

Nikolaj Lie Kaas: -Nu tør jeg tro på en karriere i udlandet

– Afdeling Q-filmene er – når det gælder produktionskvalitet, kunstnerisk niveau og genre – i et sjældent højt niveau. Erfaringsmæssigt er det vanskeligt at give danskerne mere af det, de holder så meget af, flere gange. Nu er det lykkedes for Zentropa for tredje gang at skabe en Afdeling Q-krimi som et rekordstort publikum tager til sig, og det er en formidabel og flot præstation.

Se traileren til Flaskepost fra P øverst i artiklen…

Del din kommentar

Forsiden lige nu