Flychok: Freeman i dramatisk nødlanding

mandag d. 7. december 2015 kl: 8. 00 Af: Ritzau Fokus
 
På mirakuløs vis er Morgan Freeman sluppet uden knubs og skrammer.

På mirakuløs vis er Morgan Freeman sluppet uden knubs og skrammer. Foto: Richard Shotwell/RICHARD SHOTWELL/INVISION/AP

En kædereaktion af mekaniske problemer endte i en hård nødlanding, men den legendariske filmstjerne meddeler, at han har det godt trods alt.

På mirakuløs vis er Hollywood-stjernen Morgan Freeman sluppet uden en eneste skramme, efter han var passager i et fly, der måtte nødlande lørdag aften.

Oscarvinder undskylder efter voldsomme anklager

Kort efter start punkterede et dæk, og piloten anmodede øjeblikkeligt om at vende tilbage, men blev omdirigeret til nærmeste lufthavn. Da hjulene endelig ramte landingsbanen, kollapsede landingsstellet, og flyet kurede på tværs af landingsbanen og endte i grøften.

– Nogle gange går tingene ikke helt, som man har planlagt, og kort efter start punkterede et dæk, som efterfølgende forårsagede en række andre problemer, skriver den 78-årige Hollywood-helt i en erklæring til magasinet People.

– Takket være min fremragende pilot, Jimmy Hobson, landede vi sikkert uden en eneste skramme – det samme kan jeg ikke sige om flyet, beretter skuespilleren om de dramatiske sekunder.

– Jeg værdsætter bekymringen og bønnerne for vores sikkerhed, slutter han opdateringen.

På vej til Texas

Freeman var på vej fra sit hjem i Mississippi til Texas for at indspille nogle optagelser til dokumentarudsendelsen “The Story of God”, hvor han udforsker forskellige religioner.

En talsperson fra luftfartsmyndighederne, Kathleen Bergen, bekræfter over for AP, at det lille tomotorers fly meldte kontroltårnet om “mekaniske problemer” kort efter start fra lufthavnen i Fletcher Field, der ligger tæt på skuespillerens hjem i Mississippi.

Flyet kunne ikke nå tilbage og blev omdirigeret til den nærmeste lufthavn i byen Tunica, Mississippi, oplyser hun, mens lokalpolitiet tilføjer, at der heldigvis ikke er sket nogen personskader.

Nu skal havarimyndighederne klarlægge hele hændelsesforløbet.

Stjernerne varmede op til Oscar-festen

Selv om Freeman for længst har passeret pensionsalderen, har han stadig forrygende fart i karrieren med hele syv nye produktioner på plakaten. Fra 31. marts næste år kan den Oscar-vindende “Million Dollar Baby”-stjerne ses herhjemme i actionbraget “London Has Fallen”.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu